Emanuel Ungureanu, deputat USR, a publicat pe Facebook mai multe poze cu pacienti decedati care erau pusi pe targa, pe holurile Spitalului Universitar din Capitala. In replica, reprezentantii unitatii medicale sustin ca a fost demarata o ancheta interna si persoanele responsabile vor fi sanctionate.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a spus, intr-un mesaj postat pe Facebook, ca la Spitalul Universitar din Bucuresti pacientii decedati sunt „abandonati cu orele pe scarile interioare”. Mesajul este insotit si de cateva imagini graitoare. Conducerea spitalului nu a negat incidentul si a spus ca verifica incidentul, iar vinovatii vor fi pedepsiti. Totodata, DSP a trimis o echipa de control la Spitalul Universitar.

"La Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, patronat de iubita lui Sorin Oprescu, Adriana Nica, mortii sunt abandonati cu orele pe scarile interioare, in dispret total fata de cel decedat.

Pe langa aspectele de bun simt care tin de respectul pentru cel decedat si pentru cei vii care circula pe scarile interioare ale spitalului si sunt expusi la supliciul de a vedea un mort infasurat in cearceaf langa scari, conducerea spitalului a incalcat o procedura operationala instituita in mandatul vechiului manager al Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti.

Conform acestei proceduri, pe fiecare etaj din acest spital, trebuia amenajata o camera speciala unde, dupa ce se constata decesul unei persoane, cadavrul este pastrat 2 ore pe sectia unde a decedat bolnavul si apoi este dus la morga", scrie, pe Facebook, Emanuel Ungureanu, atasand si fotografii.

SUUB: Persoanele responsabile, sanctionate

La scurt dupa aparitia primelor informatii in acest sens, conducerea Spitalului Universitar de Urgenta a anuntat ca a deschis o ancheta administrativa, iar persoanele responsabile vor fi sanctionate conform legii.

"Referitor la imaginile aparute in spatiul public, Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti face urmatoarele precizari: decesul s-a produs in cursul diminetii de vineri, 10 ianuarie. Conform legislatiei in vigoare, 'dupa doua ore de la deces cadavrul este transferat la morga', de catre brancardierii sectiei unde a decedat bolnavul, insotiti de asistentul medical. In acest sens, persoana decedata a fost scoasa din sectie pentru a fi transportata la Anatomie Patologica. Sectia in care a decedat pacientul fiind situata la etajul 10 al spitalului, pana la sosirea liftului, pentru a fi transportata la Anatomie Patologica, persoana decedata a fost pusa in acea zona, o zona de evacuare in caz de incendiu, pentru a nu sta in spatiul unde circulau bolnavii si apartinatorii", mentiona comunicatul difuzat de Spitalul Universitar.

DSP a trimis o echipa de control

Directia de Sanatate Publica a municipiului Bucuresti a trimis o echipa de inspectori sanitari la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti pentru a verifica cele semnalate.

„La solicitarea ministrului Sanatatii, Victor Costache, Directia de Sanatate Publica a municipiului Bucuresti a trimis o echipa de inspectori sanitari la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti pentru a verifica situatia la fata locului, respectarea legislatiei si a procedurilor in caz de deces. Echipa de control va intocmi un raport si va lua masurile ce se impun”, se spune intr-un comunicat.

Sursa foto: Facebook / Emanuel Ungureanu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri