In fiecare scoala din Romania sunt, in medie, peste 93 de elevi si aproape 8 cadre didactice care fac naveta, arata Raportul Bancii Mondiale din februarie 2018 privind conditiile si alternativele de transport scolar, singura analiza facuta asupra acestui sector in ultimii ani. Analiza a scos in evidenta faptul ca exista un numar de peste 429 de mii de elevi navetisti in cele 6.713 scoli analizate, scoli aflate in circa 2.600 de localitati din cele 3.186 cate sunt in Romania.

Elevii sunt obligati sa faca naveta din cauza reducerii retelei scolare, noteaza analiza la capitolul motive pentru care acest fenomen are loc. Exista foarte multi elevi, pe de alta parte, care aleg sa faca naveta pentru a avea acces la o scoala mai buna, explica Raportul realizat pentru Romania in cadrul „Acordului de Servicii de Asistenta Tehnica pentru luarea unor Decizii Informate privind Investitiile in Infrastructura”.

Informatiile sunt utile in contextul in care ministerul Educatiei a anuntat luni ca “incepand cu anul scolar 2020-2021, elevii vor circula gratuit pe baza carnetului de elev, vizat de catre unitatea scolara”. Ministerul sustine ca gratuitatea va fi aplicata printr-un “act normativ” elaborat de “ministerele implicate”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri