Piata Agro-alimentara Progresul, "singura piata din Capitala in care se poate plati cu cardul direct la taraba", se redeschide dupa lucrarile de renovare incepute in urma cu trei luni, anunta Primaria Sectorului 4.

"Am creat la Piata Progresul un spatiu cu dotari moderne, incepand de la instalatiile de securitate la incendiu si terminand cu modul in care este proiectata si organizata aceasta piata. In aceste conditii, invit toti cetatenii din Bucuresti, ca incepand de maine, sa vina sa faca cumparaturile din Piata Progresul, unde ii asiguram ca vor gasi cele mai proaspete legume si fructe. Totodata, un lucru foarte important este acela ca tarifele nu s-au modificat, intrucat am avut grija sa mentinem un standard de cost foarte accesibil", a declarat Daniel Baluta, primarul Sectorului 4, citat in comunicat.

Lucrarile, incepute in luna noiembrie a anului trecut, au vizat, in primul rand, obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu. In acest sens, a fost montat un sistem automatizat de ventilatie, compus dintr-o centrala de tratare a aerului, echipata cu filtre de aer, combinat cu un sistem de incalzire si racire, alcatuit din ventilo-convectoare si calorifere.

"Urmare a unei investitii totale in valoare de 11.176.500 lei, Piata Progresul devine una dintre cele mai moderne zone agro-alimentare din Bucuresti. Cu spatii comerciale reconfigurate si renovate, piata va oferi conditii civilizate si de maxima siguranta, atat pentru comerciatii care isi desfasoara activitatile in acest complex, cat si pentru locuitorii Sectorului 4 si nu numai care se aprovizioneaza de aici", se mai arata in comunicat.

Totodata, a fost montat un sistem complet automatizat pentru detectia si stingerea incendiilor, compus din: centrala detectie echipata cu senzori de fum, lampi de semnalizare, sirene si butoane de panica, instalatie de splinklere, alimentate dintr-un rezervor de apa cu capacitatea de 5000 litri, proiectata sa acopere suprafata totala a pietei, de 9.500 mp, instalatie de 11 hidranti complet echipati, alimentata din doua rezervoare de apa insumand 3000 litri, sistem presurizare si desfumare, comandat de o centrala dotata cu 7 ventilatoare, clapete antifoc si ferestre motorizate ce asigura ventilatia in camerele tehnice si casele de scara.

De asemenea, peretii au fost realizati din materiale ignifugate, rezistente la foc 90-120 de minute.

Potrivit aceleiasi surse, pe langa lucrarile specifice obtinerii autorizatiei de securitate la incendiu, au fost efectuate si ample lucrari de reconfigurare si modernizare.

Astfel, la etaj, pe o suprafata de 4.000 metri patrati, intr-un open-space au fost amenajate 142 de tarabe duble pentru producatorii de fructe si legume, urmand ca in scurt timp sa fie dat in folosinta si parterul pietei, unde pe o suprafata de 4.500 metri patrati, vor functiona magazine alimentare, brutarii, cofetarii si farmacii. Tot la parter, vor fi amenajate o zona de tip fast-food precum si una de promenada.

"Nu doar comerciantii vor avea conditii moderne pentru a-si desfasura activitatea, ci si bucurestenii care aleg sa se aprovizioneze din aceasta piata. Acestia vor putea, de acum inainte, sa-si achite cumparaturile si cu cardul, direct la taraba, la comerciantii care vor avea in dotare sisteme de plata POS. Mai mult, acestia vor putea plati chiria zilnica pentru spatii/tarabe la automatele de tip self pay", se mai arata in comunicat.

Aproximativ 100 de comercianti isi desfasoara activitatea in Piata Progresul, dintre acestia 70% avand certificate de producatori.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri