Ministrul Sanatatii, Victor Costache, a afirmat astazi ca au fost infiintate pe aeroporturile internationale linii speciale de acces pentru pasagerii care vin din China.

"De acum cateva zile s-a creat pe aeroporturile internationale o linie speciala de acces pentru pasagerii care vin din China, precum si pentru pasagerii chinezi. De asemenea, avem o baza de date si stim localizarea lor pe teritoriul Romaniei. Toti calatorii care vin din China primesc niste chestionare speciale si sunt instruiti sa sune la 112, pentru ca apelurile lor sunt preluate pentru a identifica acest pacient zero. Personal am vizitat impreuna cu echipa Ministerului Sanatatii unitatile de la Matei Bals, unde pot fi tratati corect acesti pacienti, iar centrele pe care vreau sa le identificam clar la nivel national sunt - in afara de Bucuresti - Iasi, Targu Mures, Cluj, Timisoara, Sibiu si identificam un centru suplimentar la Oradea", a spus Victor Costache.

El a adaugat ca, incepand de marti dimineata, la Institutul Matei Bals se vor putea face teste pentru identificarea coronavirusului, iar de saptamana viitoare si in unitatile sanitare din orasele mentionate, care vor primi reactivi pentru a putea identifica coronavirusul. In eventualitatea in care Romania s-ar confrunta cu persoane infectate cu coronavirus, potrivit acestuia, primele zece vor fi tratate la Institutul "Matei Bals".

"Ideea este sa nu aducem toate cazurile in Bucuresti. Este vorba ca primele zece cazuri sa fie tratate in Bucuresti, daca vom avea vreodata aceste zece cazuri, si sa cream expertiza si la nivel national", a sustinut ministrul Sanatatii. Referindu-se la gripa sezoniera, Costache a spus ca in acest an campania de vaccinare antigripala va demara "din timp".

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri