Cercetatorii de la National Institutes of Health (NIH) din Statele Unite si cei ai grupului Johnson & Johnson au demarat procedurile de dezvoltare a unor vaccinuri potentiale impotriva noului tip de coronavirus aparut in China, 2019-nCoV, insa aceasta activitate va dura mai multe luni, au anuntat marti coordonatorii proiectului, citati de AFP.

"Am lansat deja procedura de dezvoltare a unui vaccin la NIH alaturi de mai multi colaboratori ai nostri", a declarat Anthony Fauci, directorul Institutului National de Alergii si Boli Infectioase (NIAID), intr-o conferinta de presa organizata la Washington.

Dezvoltarea noilor vaccinuri se bazeaza pe colaborarea cu compania de biotehnologie Moderna, cu sediul in Cambridge, Massachusetts, finantata pentru acest proiect de Coalition for Epidemic Preparedness Innovations, o organizatie de tip parteneriat public-privat.

Anthony Fauci a recunoscut ca este posibil ca epidemia sa scada in intensitate inainte ca un vaccin sa fie obtinut, asa cum s-a intamplat in cazul epidemiei de SARS din 2002-2003.

Va fi nevoie de trei luni pentru a demara un test de faza 1, apoi de trei luni pentru a obtine datele necesare, inainte de eventuala lansare a unui test de faza 2 pe un esantion mai mare de persoane, a precizat acelasi medic.

"Vom avansa ca si cum ar trebui sa implementam deja vaccinul. Avem in vedere cele mai grave scenarii, in cazul in care aceasta epidemie se va intensifica", a completat el.

La fel cum a subliniat in aceeasi conferinta de presa si Alex Azar, secretarul pentru Sanatate, Anthony Fauci i-a indemnat pe oamenii de stiinta chinezi sa isi imbunatateasca cooperarea cu cercetatorii americani.

La scurt timp dupa aceea, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si Guvernul chinez au anuntat ca s-au pus de acord pentru a trimite experti internationali in China. Autoritatile de la Washington au cerut celor de la Beijing inca din 6 ianuarie sa permita accesul specialistilor americani in epidemii, a dezvaluit Alex Azar.

Directorul stiintific de la Johnson & Johnson, Paul Stoffels, a declarat marti intr-un comunicat ca aceasta companie lucreaza la un vaccin, folosind aceeasi tehnologie ca cea utilizata impotriva virusului Ebola, in prezent administrata in Republica Democrata Congo si in Rwanda.

"Aceeasi tehnologie a fost utilizata pentru a dezvolta candidatii nostri vaccinali contra Zika si VIH", a adaugat el.

Sursa foto: Arek Socha | Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri