Ministrul Tineretului si Sportului, Ionut Stroe, a confirmat, vineri, intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul Guvernului la finalul Comitetul interministerial de pregatire si organizare a turneului final al Campionatului European de fotbal, ca EURO 2020 va avea loc la Bucuresti in cele mai bune conditii asumate de statul roman.

"Marcam de aici, din sediul Guvernului, intrarea in faza finala de pregatire a EURO 2020, eveniment de maxima importanta pentru tara noastra. Dupa discutiile de astazi va pot reconfirma ca EURO 2020 va avea loc la Bucuresti in cele mai bune conditii asumate de statul roman. Acest eveniment este o certitudine pentru Romania. In aceasta sedinta, Compania Nationala de Investitii (CNI) ne-a informat ca toate facilitatile necesare acestui important eveniment vor fi finalizate si vor fi disponibile in momentul inceperii turneului final", a spus Stroe.

"Suntem in linie dreapta cu tot ceea ce inseamna pregatiri. Pot anunta public ca toate scrisorile de garantie au fost implementate de partea romana. Intram in etapa operationala a acestui proiect, toate institutiile statului prezente azi aici sunt pregatite pentru acest eveniment, isi cunosc foarte bine rolul, stiu ce au de facut de acum incolo. UEFA si-a finalizat calendarul regulat de vizite in Romania pentru organizarea acestui Campionat European, ultima vizita a avut loc in luna ianuarie. Din acest moment exista prezenta permanenta din partea oficialilor UEFA in Romania pentru a se ocupa de chestiunile operative care pregatesc acest eveniment", a adaugat ministrul.

Acesta a explicat ca lucrarile la linia ferata care va lega Aeroportul Henri Coanda de Gara de Nord din Capitala si la Aeroportul Baneasa au inceput. "Linia ferata care leaga Aeroportul Otopeni de Gara de Nord si modernizarea Aeroportului Baneasa sunt in proces de implementare. Este practic un plus pe care autoritatile romane il aduc planului de mobilitate oferit la momentul angajarii la acest Campionat European", a precizat Ionut Stroe.

Romania a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European din 2020 pe Arena Nationala din Capitala. EURO 2020, editie aniversara care celebreaza 60 de ani de la primul Campionat European, se va desfasura in perioada 12 iunie - 12 iulie in 12 orase: Bucuresti (Romania), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scotia), Bilbao (Spania).

Bucurestiul va gazdui trei partide in cadrul Grupei C si una in faza optimilor de finala. Astfel, pe Arena Nationala sunt programate meciuri in zilele de 14, 18, 22 si 29 iunie 2020. Daca se califica in urma barajului de Liga Natiunilor, echipa nationala a Romaniei va juca cel putin doua partide la Bucuresti.

UEFA solicita celor 12 tari organizatoare sa puna la dispozitie alte patru stadioane la standarde internationale pentru antrenamentele oficiale ale echipelor nationale. Cele patru arene pe care Romania le-a ales pentru a le moderniza sunt Arcul de Triumf, Steaua, Rapid si Dinamo, insa lucrarile au inceput doar la primele trei.

Din motive juridice, lucrarile la stadionul Dinamo intarzie sa inceapa, noua arena din Soseaua Stefan cel Mare urmand sa fie construita pe un alt amplasament, cel mai probabil in locul velodromului.

Propunerile FRF pentru antrenamentele echipelor nationale care vor juca la Bucuresti in cadrul EURO 2020 sunt bazele sportive de la Mogosoaia, Berceni (FCSB) si Voluntari, si nu stadioanele Steaua, Arcul de Triumf si Rapid din Capitala, aflate in prezent in constructie. In cazul in care vor fi gata pana la 30 mai 2020, FRF va putea adauga noile arene pe lista propunerilor transmisa la UEFA pentru antrenamentele din timpul EURO 2020.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri