Inspectoratul de Politie Judetean Harghita a deschis un dosar penal, in cazul Ditrau, pentru infractiunile de incitare la ura sau discriminare, dupa ce aproximativ 200 de localnici s-au adunat in fata primariei, nemultumiti ca o fabrica de paine din localitate a angajat doi muncitori din Sri Lanka, oamenii sustinand ca le este teama ca la ei in comuna sa nu vina migranti, care sa le "impuna cultura lor" si sa le puna in pericol siguranta, scrie Agerpres.

Update ora 17:35:

​Consiliul National pentru Combaterea Discrimitarii s-a autosesizat sambata dupa ce patronii fabricii de paine au anuntat ca ii vor retrage pe cei doi singalezi din procesul de productie a painii, a declarat pentru HotNews.ro presedintele CNCD, Asztalos Csaba.

”In urma declaratiei patronului brutariei, cum ca va retrage cei doi brutari din Sri Lanka de pe linia de productie, pentru linistea localnicilor, voi propune luni dimineata Consiliului sa demaram procedura de autosesizare pentru posibile fapte de discriminare”, a spus Asztalos Csaba.

Stire initiala:

"Inca din zilele trecute, la nivelul Inspectoratului de Politie Judetean Harghita a fost inregistrat un dosar de cercetare penala fata de infractiunea de incitare la ura sau discriminare, in ideea in care trebuie sa lamurim mai intai ce s-a intamplat, cum s-a intamplat si sa identificam eventualele persoane care se fac vinovate de savarsirea acestei fapte. Deocamdata infractiunea este cercetata in rem, asa a fost inregistrata, urmand ca aceasta sa aiba, e posibil, (...) un suspect, doi, zece sau chiar mai multi sau poate niciunul. Important este sa clarificam toate cauzele, toate imprejurarile, toate detaliile si toate aspectele legate de acest caz", a declarat sambata purtatorul de cuvant al IPJ Harghita, inspectorul Gheorghe Filip.

El a adaugat ca, potrivit Codului penal, pedeapsa pentru aceasta infractiune este de la sase luni la trei ani de inchisoare sau amenda, in functie de hotararea instantei.

Proprietarul brutariei din Ditrau, care a angajat doi barbati din Sri Lanka s-a oferit sa ii mute pe cei doi din procesul de productie a painii, spunand ca acestia vor fi doar ajutoare.

Sursa foto: GINA STEFAN | AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri