Stefan Mandachi, antreprenorul sucevean care a realizat "primul metru” de autostrada in Moldova, se ofera sa ii angajeze pe cei doi brutari din Sri-Lanka care lucreaza la o brutarie din Ditrau.

"Eu daca eram in locul patronului de la Ditrau nu as fi renuntat la cei doi straini pentru nimic in lume. A fost las, desi cine stie ce nebuni l-au presat... Stia cu ce probleme ne confruntam noi antreprenorii, dar a tacut. Eu preferam sa inchid restaurantul, sa vand afacerea, sa fac revolutie, dar n-as fi renutat la cei doi brutari. Nu pentru ca sunt eu bun la inima, ci ca o forma de protest impotriva Statului care a alungat toti romanii peste granite. I-a haituit si pe angajati si pe patroni, pana a ramas tarisoara golita", a scris Mandachi pe Facebook.

Antreprenorul din Suceava, fondatorul retelei de restaurante fast-food Spartan, se ofera sa ii angajeze pe cei doi singalezi.

"Ii angajez eu ca brutari in orice restaurant de-al meu, cu riscul sa pierd clientii sau sa provoc rascoale. Ei sa puna degetul pe harta, avem locatii in toata tara, ii pun sef de productie la panificatie si postez poze cu mine si cu ei in locatie. Cine poate sa-mi dea detalii cum pot ajunge la ei, sa-mi scrie urgent in privat. Sunt foarte hotarat!", a adaugat Mandachi.

Legat de adunarea din comuna Ditrau, omul de afaceri se arata socat de initiativa localnicilor.

"Cat despre cei 300 de insi care tipa inversunati... ma socheaza, Doamne fereste, Doamne pazeste, nu mi-am imaginat ca mai pot vedea astfel de scene in 2020! Sper sa pot sa ma abtin, desi nu cred...P.S. O sa deschid cat de curand o franciza in Sfantu Gheorghe. Vor fi straini acolo, s-a priceput? Desi nu erau planificati! Asta ca sa stie nebunii cu gandire feudala si sa ne evite. Am voie sa respect legea in tara mea, nu?", a completat antreprenorul.

Mandachi a declarat pentru wall-street.ro ca lantul de restaurante de tip fast-food Spartan, fondat de Stefan Mandachi, va deschide in 2020 puncte de lucru in Ungaria si Olanda si va angaja in tara peste 30 de sri-lankezi, din cauza deficitului de forta de munca de pe piata.

Proprietarul brutariei din Ditrau, care a angajat doi barbati din Sri Lanka s-a oferit sa ii mute pe cei doi din procesul de productie a painii, spunand ca acestia vor fi doar ajutoare.

Inspectoratul de Politie Judetean Harghita a deschis un dosar penal, in cazul Ditrau, pentru infractiunile de incitare la ura sau discriminare, dupa ce aproximativ 200 de localnici s-au adunat in fata primariei, nemultumiti ca o fabrica de paine din localitate a angajat doi muncitori din Sri Lanka, oamenii sustinand ca le este teama ca la ei in comuna sa nu vina migranti, care sa le "impuna cultura lor" si sa le puna in pericol siguranta.

Conflictul a inceput dupa ce aproximativ 200 de localnici din comuna Ditrau, in frunte cu preotul romano-catolic, Biro Karoly, s-au adunat, miercuri, in fata primariei, nemultumiti ca o fabrica de paine din localitate a angajat doi muncitori din Sri-Lanka. Oamenii sustineau ca a le e teama ca la ei in comuna „sa nu vina un val de migranti”, care sa le impuna cultura lor si sa le puna in pericol siguranta.

Proprietarii de locuinte unde au fost cazati cei doi muncitori au primit amenintari de la localnici, astfel incat patronii fabricii de paine au decis sa ii mute pe acestia la Gheorgheni.

Sursa foto: Facebook Stefan Mandachi

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri