Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a venit cu precizari legate de liftiera de la minister, aratand ca, odata expirat contractul cu firma la care aceasta era salariata, nu a mai dorit prelungirea lui, deoarece ''nu este necesar ca cineva sa fie angajat pentru a apasa pe buton'', scrie Agerpres.

"Regret ca s-a ajuns in acest punct, insa in ceea ce ma priveste lucrurile sunt foarte clare: doamna era prinsa intr-un contract pe care Ministerul Muncii il avea, este angajata unei societati comerciale care probabil ca va lua cea mai buna decizie pentru domnia sa. In ceea ce ma priveste - un om care incurajeaza munca, un om care stie sa-si respecte angajatii, un om care stie sa faca echipa cu toti cei care vin sa lucreze pentru eficienta in sistemul public nu am simtit nevoia ca acest contract sa continue, el expirase, nu am simtit nevoia sa-l prelungesc. Pentru mine si pentru angajatii din minister nu este necesar ca cineva sa fie angajat pentru a se apasa pe buton. Am verificat la ISCIR, institutia autorizata sa comunice in ce masura liftul are nevoie de insotitor si nu are nevoie de insotitor. Doamna avea un program limitat, nu era pe toata durata de lucru a unei zile, ca atare liftul oricum era folosit si fara liftiera pentru ca activitatea continua. (...) Regret faptul ca s-a ajuns aici si s-a creat impresia cu doamna sau ca am ceva cu oamenii care muncesc serios", a spus Violeta Alexandru, duminica, la Parlament.

Ea a precizat ca liftiera nu este angajata ministerului si s-a declarat convinsa ca decizia cea mai potrivita va fi luata de firma la care aceasta lucreaza.

"Personal, nu am simtit nevoia continuarii acestui contract pentru ca nu am simtit nevoia ca cineva sa apese pe buton, respectiv sa tina usa deschisa atunci cand vine ministrul sau cand vrea sa plece din cabinet. Eu sunt un om normal, asa am considerat ca este bine si nu am dorit sa continui acest contract. (...) Nu am facut restructurarea din minister cu gandul pe cine sa dau afara si pe cine nu si am facut-o cu o judecata orientata catre normalitate, eficienta, suplete, simplificare a relatiei dintre oameni si serviciile oferite de minister. Cred ca a venit momentul normalitatii si al bunului simt si eu consider ca atata vreme cat liftul poate continua fara liftiera si nu este nevoie de acest gen de servicii in minister am luat decizia pe care am luat-o fara sa am niciun razboi personal cu doamna sau sa fiu genul de om care sa se razbune pe cineva", a mai spus ministrul Muncii.

Sursa foto: SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri