Guvernul roman va achizitiona in regim de urgenta echipamente de protectie, precum seturi de suport respirator sau substante de dezinfectare, in contextul epidemiei de coronavirus din China, a anuntat ministrul Sanatatii, Victor Costache si ministrul de Interne, Marcel Vela, scrie Hotnews.ro.

In urmatoarea sedinta a Guvernului va fi adoptata o ordonanta de urgenta pentru a fi achizitionate in regim de urgenta echipamente de protectie, precum izolete pentru transporturi pe targa, seturi de suport respirator, substante pentru dezinfectare sau filtre pentru echipamente de izolare.

Victor Costache, a anuntat ca la nivel national exista acum 1.000 de kituri pentru diagnosticarea bolii.

Costache a precizat ca Institutul de Boli Infectioase Matei Bals din Capitala are capacitatea, din aceasta saptamana, de a diagnostica orice caz suspect, iar de luni infectia cu coronavirus va fi putea fi diagnosticata si de catre spitalele de boli infectioase din Iasi si Cluj, care vor primi 100 de kituri pentru diagnostic.

Peste 11.000 de cazuri de pneumonie cu coronavirus au fost confirmate la nivel mondial, dintre care 20 in state din Uniunea Europeana: 7 in Germania, 6 in Franta, 3 in Italia si catre unul in alte tari.

Sursa foto: Darko Stojanovic | Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri