Specialistii Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Harghita efectueaza un control la brutaria din Ditrau, in urma acuzatiilor lansate de unii localnici, fosti angajati, despre conditiile de munca, modul de salarizare si comportamentul patronului.

Inspectorul sef al ITM Harghita, Dorin Male, a declarat, pentru Agerpres, ca se efectueaza un control "pe linie de relatii de munca si securitate si sanatate in munca", in fapt aspectele sesizate de oamenii din sat in ultima vreme.

In legatura cu prezenta celor doi muncitori srilankezi, Dorin Male a precizat ca a fost efectuat deja un control, impreuna cu Biroul de Imigrari, in urma caruia s-a constatat ca acestia lucreaza in mod legal.

Mai multi localnici din Ditrau au acuzat, sambata, la o adunare sateasca, faptul ca au muncit in conditii inumane la brutaria din sat, ca lucrau mult mai multe ore decat erau pontati, ca nu erau platiti suficient si ca patronul s-ar fi purtat cu ei foarte urat.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri