Avocatul Poporului (AP) solicita informatii autoritatilor competente in legatura cu poluarea aerului in Bucuresti, potrivit Agerpres.

Avocatul Poporului a anuntat intr-un comunicat de presa ca a deschis dosar si solicita informatii Primariei Municipiului Bucuresti, Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului, Garzii Nationale de Mediu si Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor cu privire la situatia semnalata in 54 de petitii adresate de cetateni institutiei referitoare la situatia poluarii aerului la nivelul municipiului Bucuresti, insistandu-se asupra depasirilor concentratiilor maxime admise de poluanti in aer.

Ministrul Mediului a declarat ca depasirile normelor de poluare exista, sunt din ce in ce mai mari de la an la an si toate administratiile publice din Romania trebuie sa implementeze planurile de masuri privind imbunatatirea calitatii aerului.

In acelasi context, primarul general, Gabriela Firea, a adaugat ca a luat masuri privind imbunatatirea calitatii aerului in capitala, dar considera ca nu se poate recupera in 36 de luni ce nu s-a facut in zeci de ani.

In legatura cu informatiile aparute in spatiul public referitoare la valorile inregistrate pentru poluantii PM2,5 si PM10 de catre retelele independente de masurare a calitatii aerului, Primaria Municipiului Bucuresti preciza ca aceste retele nu sunt omologate de Ministerul Mediului.



Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri