O parte dintre cazurile cutremuratoare prezentate de CNSAS in cadrul expozitiei „Eroi fara glorie“ este dedicata disidentilor care au fost internati in spitale de psihiatrie sau pensionati pe caz de boala, in baza unor boli psihice inventate de securisti, mana in mana cu medicii.

„Pacatele“ acestor oameni carora li se lipea eticheta de bolnavi psihic erau ca se plangeau de saracie, scriau Partidului, ziarelor de atunci sau chiar lui Nicolae Ceausescu, informandu-i despre greutatile prin care trec. Altii „indrazneau“ sa faca si sa imprastie manifeste prin diverse localitati.

„Totul se facea cu complicitatea medicilor“

Securitatea ii lua la ochi pe toti, nimeni nu ramanea nepedepsit pentru ca era nemultumit de regim si, in final, oamenii erau internati in ospicii, iar unii transformati in „legume“. Germina Nagat, cercetator si membru al Colegiului CNSAS, a explicat ca, in cazurile de acest tip, „problema mare este ca la multi nu avem niciun dosar.

Citeste articolul integral pe Newsweek.ro.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri