Un numar de 17 cetateni romani se afla la bordul unei nave de croaziera care este in carantina in portul japonez Yokohama, dupa ce la bordul acesteia s-au depistat mai multe cazuri de infectare cu coronavirus, a informat Ministerul Afacerilor Externe, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, Ambasada Romaniei la Tokyo a fost notificata in acest sens de Ministerul nipon al Afacerilor Externe. Dintre cei 17 romani, doi sunt turisti, iar 15 membri ai echipajului navei.

De asemenea, adauga MAE, Consulatul General al Romaniei la Hong Kong a solicitat, in regim de urgenta, autoritatilor locale, informatii cu privire la prezenta unor cetateni romani la bordul unei nave andocate in acest port. Pana la acest moment, autoritatile locale nu au notificat cu privire la existenta unor cetateni romani printre pasagerii navei, iar la nivelul oficiului consular nu au fost receptionate solicitari de asistenta din partea vreunui cetatean roman in legatura cu aceasta situatie.

Ambasada Romaniei la Tokyo si Consulatul General al Romaniei la Hong Kong continua demersurile pe langa autoritatile locale pentru obtinerea de informatii suplimentare si sunt pregatite sa acorde asistenta daca situatia o va impune.

Incepand de marti, autoritatile japoneze au inceput sa caute cazuri de contaminare pe nava Diamond Princess, ajunsa luni seara in apropierea portului Yokohama, din sud-vestul capitalei Tokyo, in conditiile in care un caz de coronavirus fusese detectat in Hong Kong la o persoana care s-a aflat anterior la bord. Potrivit presei japoneze, numarul cazurilor de contaminare la bord a ajuns, joi, la 20, pe nava se aflandu-se aproximativ 3.700 de pasageri si membri ai echipajului.

Sursa foto: SamaraHeisz5 / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri