ELCEN precizeaza ca Primaria Municipiului Bucuresti incearca sa arunce vina pe companie pentru avariile din propria curte (Termoenergetica) si pentru lipsa caldurii si a apei calde.

ELCEN precizeaza ca Termoenergetica a avut o avarie majora vineri seara la ora 22:40, iar in cursul noptii, au fost efectuate manevre tehnice coordonate intre dispecerii ELCEN si companie pentru a sustine sistemul termoficare.

"In primul rand, este foarte important ca opinia publica sa beneficieze de informatii corecte, reale, si, mai ales, scoase din sfera oricaror atacuri de natura politica lansate de primarul Municipiului Bucuresti pentru a specula anumite momente politice si pentru a deturna, in mod repetat, atentia de la situatia grava in care se afla sistemul de termoficare din Bucuresti din pricina dezinteresului si incompetentei Primariei Capitalei de a gestiona un sistem de o asemenea anvergura socio-economica. Mentionam ca orice atac de natura politica pe subiectul termoficarii din Capitala nu rezolva situatia, ci o agraveaza. Din pacate, pe langa lipsa totala de interes, neglijenta si cinism, locuitorii capitalei au acum parte si de afirmatii care denatureaza realitatea", se arata in comunicatul de presa.

ELCEN explica faptul ca in urma avariei, pe reteaua de termoficare apartinand Termoenergetica a crescut debitul de apa de adaos la aproximativ 1000 de tone/h doar la CTE Bucuresti Sud, iar presiunea pe conducetele de retur a scazut la 1 bar, ceea ce a indicat aparitia unei sparturi violente pe magistrala de termoficare nr.2.

"Din acel moment, echipele ELCEN, in coordonare cu echipele Termoenergetica, au intervenit prompt si au inceput manevrele tehnice necesare intr-o astfel de situatie de avarie. Parametrii agentului termic livrat din CTE Bucuresti Sud inaintea aparitiei avariei pe reteaua de transport exploatata de Termoenergetica s-au mentinut constant la valorile solicitate de Termoenergetica prin nota telefonica, respectiv: 97-98 grade C, presiune tur: 4,2-4,3 bar, presiune retur: 1,6- 1,7 bar. La ora 08:45, in coordonare cu Termoenergetica, in contextul manevrelor tehnice efectuate, a avut loc o crestere tranzitorie de temperatura. Mentionam ca nu au fost variatii majore de presiune care ar fi putut genera avarii pe retea", se arata in comunicat.

ELCEN puncteaza ca locuitorii din sectoarele 2 si 3 nu au apa calda si caldura din cauza avariilor de pe reteaua de termoficare aflata in responsabilitatea PMB si nu a unei cresteri tranzitorii de temperatura, asa cum a insinuat Gabriela Firea intr-o postare in spatiul public.

"In ciuda afirmatiilor tendentioase ale Primarului Capitalei, Gabriela Firea si a incercarilor disperate de a gasi un vinovat pentru situatia dezastruoasa in care se afla sistemul de termoficare, angajatii ELCEN, in colaborare cu angajatii Termoenergetica, au facut tot ce-au putut pe tot parcursul noptii si in cursul zilei de astazi, pentru ca situatia sa nu scape de sub control. Ceea ce omite sa sublinieze Primarul Capitalei, in mod intentionat, este faptul ca sistemul de termoficare din Bucuresti aflat in grija Primariei Municipiului Bucuresti este in prag de colaps, ca tevile sunt vechi si ruginite, iar pierderile de apa calda pe retea sunt imense. Din aceasta cauza, avariile sunt din ce in ce mai dese, iar riscul unui colaps total e tot mai aproape de realitate. Doamna Primar mai omite sa afirme ca sunt necesare eforturi uriase pentru a mentine sistemul pe linia de plutire in situatia dezastruoasa in care a ajuns", precizeaza ELCEN.

Acestia adauga faptul ca retelele de conducte au nevoie de reparatii urgente, nu de carpeli, insa PMB alege sa cheltuie sute de milioane de lei pe actiuni de imagine, targuri, festivaluri si iepurasi, ignorand cu buna stiinta problemele structurale. Mai multe decat atat, sistemul de termoficare din Bucuresti risca sa fie compromis iremediabil, pentru ca PMB nu isi onoreaza obligatiile de plata pentru agentul termic destinat populatiei.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri