Un clovn terifiant (Joker) sau mafioti imbatraniti (The Irishman)? Nostalgia pentru Tinseltown (Once Upon a Time... in Hollywood) sau santurile noroioase ale unui razboi vechi de secol (1917)?

Hollywood-ul inmaneaza duminica cele mai inalte distinctii cinematografice la cea de-a 92-a gala de decernare a premiilor Oscar care ar putea aduce o serie de premiere istorice si un podium castigator format exclusiv din actori albi, fapt de natura sa reinvie dezbaterea #OscarsSoWhite legata de lipsa diversitatii, conform Agerpres.ro.

Brad Pitt, Elton John, Charlize Theron, Leonardo DiCaprio, Scarlett Johansson si Martin Scorsese sunt printre nominalizatii cei mai faimosi, alaturi de distributia putin cunoscuta a dramei coreene Parasite, care ar putea sa obtina o victorie rasunatoare in fata unora dintre cele mai mari nume din industria de divertisment americana, scrie Reuters.

Toti ochii sunt pe ravnitul premiu pentru cel mai bun film, despre care observatorii premiilor cred ca este o cursa cu trei sensuri intre satira sociala independenta "Parasite", captivantul film 1917 despre Primul Razboi Mondial al regizorului britanic Sam Mendes, de la Universal Pictures, si scrisoarea de dragoste a lui Quentin Tarantino adresata industriei de la Hollywood, Once Upon a Time... in Hollywood, de la Sony Pictures.

Castigatorii sunt alesi de cei 8.000 de membri ai Academiei americane de Film, organizatoarea galelor Oscar, si vor fi anuntati duminica noapte (ora 01:00 GMT) la Dolby Theatre din Los Angeles. Ceremonia va fi difuzata in direct de postul de televiziune american ABC.

In contextul in care gala se va desfasura pentru al doilea an consecutiv fara un prezentator principal, organizatorii au oferit presei foarte putine informatii despre ceremonia din acest an, cu exceptia anunturilor despre momentele muzicale ale show-ului, asigurate in direct de artistii nominalizati la categoria "cel mai bun cantec original": Elton John, Idina Menzel, Randy Newman, Chrissie Metz si Erivo. Adolescenta Billie Eilish, recompensata in acest an cu cinci premii Grammy, va urca si ea pe scena pentru o prestatie speciala, unde ar putea sa interpreteze in premiera mondiala tema muzicala a viitorului film din franciza "James Bond", intitulat "No Time to Die".

Sursa foto: Featureflash Photo Agency / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri