Intrebat de ce nu si-a cerut scuze pentru faptul ca, in decembrie 1989, soldatii Armatei au tras in manifestanti, Ministerul Apararii Nationale a transmis Newsweek Romania ca asteapta stabilirea ”fara echivoc” a ”responsabilitatilor individuale si institutionale”.

Cu alte cuvinte, Armata Romana asteapta o decizie a unei instante, dar nu mentioneaza ca va recurge la gestul simbolic al scuzelor nici macar dupa acel moment.

Ministerul de Interne, cel care este succesorul Securitatii, alta institutie implicata in represaliile de acum 30 de ani, nu a mai asteptat decizia judecatorilor: in decembrie 2019, ministrul Marcel Vela a cerut scuze ”tuturor romanilor pentru greselile unor indivizi care nu au facut cinste de-a lungul timpului acestui minister, inclusiv in Revolutia din Decembrie 1989”.

Citeste articolul integral pe Newsweek.ro.

Sursa foto: Vlad Andriescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri