Ministerul Sanatatii a anuntat ca se fac verificari la clinica stomatologica din Pitesti unde un copil de patru ani a intrat in coma dupa o anestezie, scrie Agerpres.

Update ora 14:04:

Cabinetul stomatologic din Pitesti unde unui copil de 4 ani i s-a facut rau si a intrat in coma dupa ce i s-a facut anestezie nu are aprobata in structura sa de functionare, conform autorizatiei sanitare de functionare, o sectie de ATI (Anestezie-Terapie Intensiva), a anuntat Ministerul Sanatatii. Practic, copilului i s-a facut anestezie totala, cu toate ca acest cabinet nu avea voie, conform autorizatiei de functionare, sa faca anestezie totala, daca nu detine si o sectie ATI. Cabinetul nu are inscrisa in autorizatia sanitara de functionare obiectul de activitate anestezie-analgo-sedare, precizeaza Ministerul Sanatatii. Clinica a fost amendata de Directia de Sanatate Publica Arges cu 20.000 de lei pentru nerespectarea obiectului de activitate inscris in autorizatia de functionare, scrie Hotnews.ro.

Stire initiala:

"La solicitarea Ministerului Sanatatii, inspectorii sanitari din cadrul Directiei de Sanatate Publica Arges au demarat verificari la clinica stomatologica din Pitesti, acolo unde un copil de 4 ani, dupa ce a primit asistenta medicala de specialitate, a ajuns internat in stare grava in Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii 'Grigore Alexandrescu'. Inspectorii sanitari argeseni verifica conditiile in care s-a acordat asistenta medicala copilului, respectarea protocoalelor medicale si a legislatiei in vigoare privind acordarea anesteziei, autorizatia sanitara de functionare a clinicii, conditiile igienico-sanitare din unitate", informeaza Ministerul Sanatatii.

Conform sursei citate, la cabinetul stomatologic au fost facute interventii cu nerespectarea obiectului de activitate.

"Din primele verificari, parintii s-au prezentat cu copilul in data de 10.02.2020 pentru efectuarea unui tratament stomatologic la clinica din Pitesti. Clinica stomatologica are autorizatie sanitara de functionare (ASF) eliberata de DSP Arges cu nr. 170 din 28.07.2016 pentru obiectul de activitate consultatii si tratamente in specialitatile medicina dentara si ortodontie. Din ASF nu reiese ca acest cabinet ar avea in structura de functionare o sectie de ATI", precizeaza MS.

Inspectorii DSP Arges au aplicat clinicii stomatologice o amenda de 20.000 de lei pentru nerespectarea obiectului de activitate inscris in Autorizarea Sanitara de Functionare.

Ministerul Sanatatii mentioneaza ca ancheta este in derulare, concluziile urmand sa fie prezentate ulterior, intr-un raport cu privire la situatia existenta.

In acest caz a fost inceputa si o ancheta a politistilor din Pitesti.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului de Politie Judetean Arges, anchetatorii s-au autosesizat dupa ce pacientul a ajuns la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului de Pediatrie din Pitesti. In acest caz a fost deschis un dosar penal in rem pentru vatamare corporala din culpa.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri