Procurorii DNA fac joi perchezitii la Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti si la locuinta medicului Mircea Beuran. Potrivit unor surse Libertatea, procurorii cerceteaza o posibila luare de mita.

Purtatorul de cuvant al Spitalului Floreasca, Bogdan Oprita, a confirmat prezenta procurorilor in spitalul Floreasca.

”Dimineata au venit procurori la etajul II Chirurgie, insa nu stiu daca sunt perchezitii sau doar ridica documente”, a declarat sursa citata.

Intr-o interventie telefonica, deputatul USR Emanuel Ungureanu a declarat ca „este vorba de un caz de luare de mita pe care procurorii DNA il au in atentie de cateva saptamani”.

„Indirect le-am transmis informatii despre o posibila fapta comisa de Beuran acum un an de zile, alte detalii nu se pot da pentru ca ancheta este in curs. Este o fapta de luare din partea profesorului Beuran, o suspiciune in acest sens”, a declarat deputatul USR, Emanuel Ungureanu, cel care a facut public cazul femeii incendiate pe masa de operatii, in luna decembrie.

Vezi si: Primele imagini din sala de chirurgie din spitalul Floreasca, unde o pacienta a ars. Medicul Mircea Beuran intra in sala cu un ceas la mana

”Percezitiile la Spitalul Floreasca si la casa profesorului Beuran au inceput in aceasta dimineata, sunt in derulare. Deocamdata nu pot da alte detalii, o sa las DNA sa comunice ceea ce crede de cuviinta in baza legii. Cand se va putea voi da mai multe detali”, a adaugat deputatul.

Mircea Beuran, fost ministru al Sanatatii in guvernul Nastase, a fost eliberat de la sefia sectiei in ianuarie, dupa aparitia scandalului in care o pacienta a fost arsa in operatie si a murit.

Raportul Spitalului de Urgenta, realizat dupa decesul femeii arse in timpul unei operatii, arata ca ”incidentul s-a produs ca urmare a unor erori umane, comise de catre echipa operatorie”, iar ”Mircea Beuran, ca sef al Sectiei Clinice de Chirurgie III a incalcat 10 obligatii din cele 33, asumate prin contractul de administrare al sectiei”.

Tot in ianuarie, Mircea Beuran a pierdut alegerile pentru un nou mandat de presedinte al Senatului Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti, in fata lui Dragos Vinereanu.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri