Ministrul Sanatatii Victor Costache a anuntat ca 15 romani, turisti si angajati pe vasul de croaziera Diamond Princess, vor fi adusi in Romania unde vor fi tinuti in carantina, in spatii special amenajate, relateaza HotNews. Nu este insa vorba despre cei doi romani infectati deja cu virusul, care sunt in carantina in Japonia.

In total, 17 romani se aflau la bordul navei aflate in carantina in largul Japoniei, dintre care 15 membri ai echipajului si 2 pasageri. Cel mai recent bilant arata ca peste 600 de persoane aflate pe vasul de croaziera au fost infectate cu noul coronavirus. Mai exact, in ultimele 24 de ore, alte 79 de cazuri au fost depistate. In acelasi timp, continua si debarcarea persoanelor care nu au fost infectate, dupa 14 zile de carantina.

MAE a confirmat astazi ca un al doilea roman care se afla pe nava de croaziera a fost infectat cu coronavirus. Acesta se afla intr-o stare buna si a fost dus la un spital.

BREAKING | Un al doilea roman infectat cu coronavirus pe nava de croaziera

Coronavirusul inchide fabrici de masini si in Europa

Pana acum, la bordul navei, au fost depistate peste 540 de persoane infectate cu noul coronavirus, iar majoritatea celor diagnosticati au fost transportati la spitale din Japonia.

Incepand de miercuri, aproape 500 de persoane vor fi debarcate dupa o perioada de carantina de doua saptamani in portul Yokohama, din apropiere de Tokyo, a declarat un oficial al Ministerului Sanatatii din Japonia, scrie Reuters. Autoritatile japoneze au anuntat ca procesul de debarcare a celor de pe nava ar trebui sa se incheie vineri, dar vasul va ramane in carantina deoarece unii pasageri au decis sa ramana la bord.

Pana acum, Statele Unite au evacuat 300 de pasageri, acestia fiind preluati de doua avioane private si transportati in SUA. De asemenea, sase sud-coreeni si un japonez au fost trimisi miercuri dimineata spre Coreea de Sud cu un zbor charter.

Premierul australian, Scott Morrison, a declarat marti ca la bordul vasului de croaziera se afla 220 de australieni. Dintre acestia, 169 vor fi evacuati, 36 au fost diagnosticati cu noul coronavirus si vor ramane pe nava si alti 15 au ales sa ramana la bord.

Alte tari care au anuntat ca vor prelua pasageri de pe Diamond Princess sunt Hong Kong, Canada, Italia si Taiwan.

Sursa foto: Image by Gerd Altmann from Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri