Un incendiu puternic a izbucnit în urmă cu câteva momente în Delta Văcăreşti. Mai multe autospeciale din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov au intervenit pentru limitarea şi stingerea flăcărilor.

Update 20:00

Administraţia Parcului Natural Văcăreşti anunţă că incendiul izbucnit luni după-amiază a fost stins.

„Au fost stinse şi ultimele focare. În momentul de faţă, în parc nu mai arde nimic. Suntem în teren şi monitorizăm cu atenţie situaţia. Mulţumim pompierilor şi voluntarilor”, a fost mesajul postat pe pagina de Facebook de reprezentanţii Administraţiei.

Update 17:40

„Este vorba despre un incendiu care se întinde pe o suprafață de aproximativ 20.000 de metri pătrați, în Delta Văcărești. Sunt nouă autospeciale de stingere și dispozitivul a fost suplimentat în mod progresiv. Incendiul se manifestă în zona digului, dar și în zona centrală, unde autospecialele de pompieri nu pot înainta și, probabil, va fi necesară suplimentarea dispozitivului cu alte autospecialte de stingere de mare capacitate. Sunt resurse limitate pentru alimentarea cu apă, doar pe câteva străzi care duc către delta au fost idenficați hidranți stradali funcționali. Este o intervenție de durată, pentru că este o zonă foarte mare, cu vegetație uscată. Din cauza vântului, acestă suprafață s-a extins și este foarte greu de controlat incendiul în condițiile actuale”, a declarat Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU București.

Circa nouă autospeciale de pompieri sunt la locul incendiului. Incendiul ar fi izbucnit în deltă, în spatele mall-ului de la Piața Sudului, și s-a extins rapid din cauza vântului puternic. Fumul a ajuns la blocurile și casele din apropiere, anunță digi24.ro.

Știre inițială

Mai mulți locuitori din zonă au observat flăcările înalte care au cuprins vegetația din Delta Văcărești, pe o porțiune de aproximativ 20.000 de metri pătrați.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri