În momentul de față, farmaciile din România au un stoc minimal pentru cererile curente de măști de protecție, pe care nu îl pot înnoi din cauza lipsei de stoc atât la nivel național, cât și internațional, spune Asociația Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici din România (ADRFR).

Te invitam la Future Healthcare, eveniment wall-street.ro dedicat domeniului farmaceutic si serviciilor medicale, pentru a afla mai multe despre industria de sanatate. Inscrie-te gratuit la conferinta aici!

Membrii Asociației Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici din România au căutat furnizori suplimentari pentru a acoperi cererea fără precedent de măști de protecție, dar din păcate producători specializați pe această nișă nu au suplinitori, ”prin urmare nu putem discuta despre o producție suplimentară”, se precizează într-un comunicat de presă.

CORONAVIRUS| Cum arată un magazin din Italia dintr-o zonă de la sute de kilometri distanță de focar

Guvernul cumpără termoscanere de la cine le livrează cel mai repede: ”Apoi contează prețul”

Datele din piață arată că producția și livrarea de măști de protecție este prioritară pentru Republica Chineză. De asemenea, aceste măști sunt un produs realizat preponderent în China, care din cauza răspândirii masive a virusului, nu mai poate onora producția.

În ceea ce privește costumele de protecție, farmaciile nu comercializează astfel de produse. Distribuitorii nu comercializează măști de față și nici costume de protecție.

În plus față de protecția cu ajutorul măștilor de față, ADRFR recomandă o urmare riguroasă a regulilor de igienă de baza: spălatul pe mâine cât mai des, igienizarea și dezinfectarea cu produse specifice. În farmacii sunt disponibile stocuri proporționale cu vânzarea produselor pentru dezinfectarea mâinilor și a suprafețelor.

Vezi si: Coronavirus | Diferenţa dintre carantină şi izolarea la domiciliu. Cum şi cui se aplică măsurile

17 persoane sunt în carantină în România, după ce s-au aflat în zone unde sunt numeroase cazuri de infectare cu coronavirus, iar alţi aproximativ 1.000 de oameni sunt izolaţi la domiciliu, au anunţat, luni seară, autorităţile române. Ministrul de Interne, Marcel Vela, a spus că, în Neamţ, două persoane venite din China nu au respectat măsurile privind izolarea la domiciliu şi riscă amendă sau închisoare. La nivel naţional sunt peste 4.000 de locuri de carantină, în 125 de locaţii. Până în prezent, în România nu s-a confirmat niciun caz de infecţie cu coronavirus, luni seară nemaifiind în lucru alte teste.

Sursa foto: Shutterstock By BonNontawat

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri