Primarul general, Gabriela Firea, a declarat că există autobuze noi, Euro 6, care circulă goale prin centrul Capitalei, exprimându-şi speranţa că Parlamentul va aproba proiectul care permite utilizarea liniei de tramvai ca bandă unică, dar şi că bucureştenii vor alege transportul în comun în defavoarea autoturismului personal.

"Să ştiţi că mă doare sufletul când văd patru autobuze Euro 6 care, goale, merg prin centrul Bucureştiului. Pentru că nu e normal aşa ceva. Întâi, toată lumea s-a plâns că autobuzele nu sunt cum trebuie. Acum sunt, cele mai multe, cum trebuie, occidentale. Şi umblă goale. Pentru că toată lumea vrea în maşină. Atunci, suportăm consecinţele, dacă toată lumea vrea maşină. Şi câte unul cu maşina, nici măcar doi-trei. Cei mai mulţi... omul şi maşina. Haideţi acum, împreună, în centru! Ce o să vedem? Omul şi maşina. Dacă asta se doreşte, eu sunt primar pentru toţi. Eu trebuie să respect ce vor toţi. Dacă cei mai mulţi vor omul şi maşina, şi multe-multe maşini, şi multe-multe poluatoare, eu nu am cum să lupt singură", a spus edilul general, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Firea a menţionat că, în momentul în care a anunţat intenţia de a introduce vinieta Oxigen, singurul ONG care i-a luat apărarea a fost Greenpeace. Totodată, ea a remarcat că, deşi există multe persoane care înţeleg importanţa folosirii mijloacelor de transport în comun, majoritatea preferă să folosească autoturismul personal.

"S-a cumpărat o maşină cu 400 - 500 de euro dintr-un cimitir de maşini, din Europa.... Ei s-au bucurat că au scăpat de rable, ni le-au dat nouă. Asta s-a întâmplat. Şi, din păcate, există această percepţie: de ce să îmi cumpăr un autoturism românesc, nou, Euro 6 şi să mă fac de ruşine în cartier că mă vede lumea că merg cu Duster? Mai bine merg cu un BMW de 30 de ani, dar se cheamă că am BMW", a arătat ea.

Primarul general a subliniat şi importanţa modificărilor legislative care ar permite autobuzelor să folosească linia de tramvai drept bandă unică.

"Noi am renunţat la banda unică pentru autobuze nu doar din cauza faptului că, atunci, în Băneasa a fost, cum se spune, un experiment care nu a avut atât de mare succes, ci pentru că avem la Parlament un proiect care este mult mai eficient. Lupt de trei ani cu acest proiect. Am adus modificări la Codul rutier, care au trecut prin Ministerul de Interne, astfel încât această cale liberă, bandă unică, să devină de fapt linia de tramvai, iar autobuzele şi tot ceea ce înseamnă urgenţă să poată să treacă pe linia de tramvai. A trecut de comisii cu chiu cu vai şi aşteptăm în plen. Plen care, vedeţi că, deocamdată, se ocupă cu confirmarea, reconfirmarea Guvernului demis, propus...", a spus edilul general.

În acest sens, Gabriela Firea i-a reproşat premierului interimar Ludovic Orban criticile formulate în ceea ce priveşte gardurile care delimitează liniile de tramvai.

"În loc să se ocupe de coronavirus, domnul Orban se lua la trântă cu gardurile, cu gropile... Că el dacă ajunge la Primărie le desfiinţează. A trebuit să sară domnul Băsescu. Vă daţi seama în ce situaţie sunt? Să sară domnul Băsescu să mă apere? Practic, asta chiar e de noaptea minţii. Dar a sărit, pentru că tehnic avea dreptate. Fiindcă şi eu, tehnic, aveam dreptate. Şi domnul Orban era prin garduri şi prin şanţuri, că nu avea dreptate cu ce spunea. Pentru că cetăţenii care merg cu tramvaiul sunt foarte fericiţi, că nu mai sunt blocaţi de autoturisme", a precizat Gabriela Firea.

Sursa foto: LCV / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri