Autoritățile au confirmat două noi cazuri de coronavirus în România. Este vorba despre un bărbat din Maramureș, de 45 de ani și o femeie din Timișoara, de 38 de ani. Direcțiile de sănatate publică vor lua măsuri pentru ancheta epidemiologică și pentru a stabili contacții.

În primul caz este vorba despre un bărbat de 45 de ani, din Maramureș. El e din afara zonei de carantinaj, întors în țară pe 25 februarie. Acesta a fost la doctor în Italia, a ajuns cu febră în România, a fost internat la Clinica de Boli Infecțioase din Maramureș, apoi transferat la Cluj.

Vezi și: Adrian-Streinu Cercel: Virusul gripal este de 10 ori mai puternic decât CORONAVIRUSUL

Citește și: La ce este sensibil noul coronavirus

Al doilea caz este o femeie de 38 de ani din Timișoara. A mers la Bergamo, în Italia, iar pe 25 februarie a prezentat primele simptome. Pe 27 februarie a mers la spital, a fost testată și a mers acasă în izolare. Azi, testul său a fost confirmat pozitiv. Femeia a rămas la centrul din Timișoara, bărbatul a rămas la centrul din Cluj, a declarat Nelu Tătaru, Secretarul de Stat în Ministerul Sănătății.

”Cele două cazuri au venit din afara zonei unde este impusă izolarea și carantinarea. La acest moment ele se află în locațiile unde vor fi tratate, deci nu va exista niciun transfer”, a ținut să precizeze Raed Arafat. El a completat că direcțiile de sănatate publică vor lua măsuri pentru ancheta epidemiologică și pentru a stabili contacții.

eMAG donează un milion de măști sanitare către Ministerul Sănătății

”Cazul de la Timișoara este într-o stare bună, iar cel de la Cluj este astăzi într-o stare generală mai bună, după ce ieri a suferit un episod de insuficiență respiratorie”, a completat Raed Arafat.

Secretarul de Stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru și Secretarul de Stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat au anunțat că vor susține o conferință de presă, vineri, 28 februarie, la ora 14.20, la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

Sursa foto: Image by Gerd Altmann from Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri