Cercetătorii de la spitalul Sacco din Milano au anunţat că au izolat tulpina italiană a coronavirusului şi că descoperirea îi va ajuta să dezvolte un vaccin şi noi tratamente pentru a opri răspândirea bolii provocate de acesta.

La începutul lunii februarie, cercetătorii italieni de la spitalul Spallanzani din Roma au reuşit să izoleze cu succes Covid-19, ceea ce a permis începerea testelor pe pacienţi, potrivit G4Media.

„Virusul izolat înainte de cercetătorii de la Spallanzani este exact cel chinez, originar din Wuhan. În timp ce coronavirusul pe care l-am izolat noi prezintă tulpina virală care se răspândeşte în Italia”, a declarat Claudia Balotta, imunolog la Sacco, pentru Corriere della Sera.

„Virusurile îşi modifică structura genetică pentru a se lega mai bine de celulele noii gazde”, a explicat Tullio Prestileo, medic la spitalul de boli infecţioase Benfratteli din Palermo. Prin răspândirea dintr-o ţară în alta, virusul originar din Wuhan îşi va modifica structura genetică şi tulpina din China va fi diferită de cea din Italia sau Germania.

Oamenii de ştiinţă italieni sunt de părere acum că „pot urmări traseul virusului din China în Europa şi pot detecta data la care a apărut prima dată în ţară”.

Gripa provocată de coronavirusul depistat la finalul anului trecut în China este foarte contagioasă, însă rata mortalităţii este scăzută: de 0,7%, în afara oraşului Wuhan (epicentrul epidemiei), şi de 2-4% în Wuhan. Covid-19 s-a răspândit, în două luni, în 50 de ţări. Din Europa, Italia este cea mai afectată ţară, cu peste 650 de cazuri confirmate.

Citește și: Două noi cazuri de coronavirus confirmate în România. Cele două persoane s-au întors în țară din Italia.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri