ASTRA este primul muzeu în aer liber din România care va oferi vizitatorilor, începând cu 2021, ochelari de realitate virtuală, cu ajutorul cărora pot vedea poveştile boştinarilor şi lumânărarilor din Răşinari şi Sebeşu de Jos din judeţul Sibiu, a anunţat directorul de Marketing al muzeului, Mirela Iancu.

"Noutatea constă în utilizarea noilor tehnologii, într-o mai bună comunicare a patrimoniului şi a poveştilor din spatele acestora, pentru a atrage un public din ce în ce mai tânăr. Publicul va primi în locaţii, în gospodării, ochelari de realitate virtuală şi vor avea posibilitatea să aleagă între filme de conţinut VR, fie pe tema conservării şi restaurării, fie pe tematici diverse", a spus Mirela Iancu, într-o conferinţă de presă.

Potrivit Agerpres, vor fi restaurate 13 obiecte din trei gospodării aflate în muzeul din Sibiu, care provin din Răşinari şi Sebeşu de Jos. Vizitatorii le pot vedea în acest an și pot beneficia şi de un ghidaj audio cu explicaţii despre ele. Din 2021, vizitatorii vor primi şi ochelari de realitate virtuală cu ajutorul cărora vor putea vedea meşteşugari care relatează poveşti spuse despre aceste obiecte.

Acest proiect presupune o investiţie de 164.567 de euro, din care, 129.926 de euro sunt dintr-o finanţare nerambursabilă.

Sursa foto: Facebook/ Muzeul Astra

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri