Investiție de 170.000 de euro pentru primul muzeu în aer liber inagurat în SIBIU

ASTRA este primul muzeu în aer liber din România care va oferi vizitatorilor, începând cu 2021, ochelari de realitate virtuală, cu ajutorul cărora pot vedea poveştile boştinarilor şi lumânărarilor din Răşinari şi Sebeşu de Jos din judeţul Sibiu, a anunţat directorul de Marketing al muzeului, Mirela Iancu.

"Noutatea constă în utilizarea noilor tehnologii, într-o mai bună comunicare a patrimoniului şi a poveştilor din spatele acestora, pentru a atrage un public din ce în ce mai tânăr. Publicul va primi în locaţii, în gospodării, ochelari de realitate virtuală şi vor avea posibilitatea să aleagă între filme de conţinut VR, fie pe tema conservării şi restaurării, fie pe tematici diverse", a spus Mirela Iancu, într-o conferinţă de presă.

Potrivit Agerpres, vor fi restaurate 13 obiecte din trei gospodării aflate în muzeul din Sibiu, care provin din Răşinari şi Sebeşu de Jos. Vizitatorii le pot vedea în acest an și pot beneficia şi de un ghidaj audio cu explicaţii despre ele. Din 2021, vizitatorii vor primi şi ochelari de realitate virtuală cu ajutorul cărora vor putea vedea meşteşugari care relatează poveşti spuse despre aceste obiecte.

Acest proiect presupune o investiţie de 164.567 de euro, din care, 129.926 de euro sunt dintr-o finanţare nerambursabilă.

Sursa foto: Facebook/ Muzeul Astra

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Mii de români în șomaj tehnic, neasigurați la Sănătate din cauza unui formular
Setari Cookie-uri