Un număr de 46 de firme sunt autorizate la nivelul județului Ilfov pentru arderea deșeurilor, în timp ce în București numărul acestora ajunge la 69, conform precizărilor făcute de către ministrul Mediului care a adăugat că toate vor fi verificate până la finalul acestei săptămâni, 2 martie - 8 martie.

Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, a oferit o serie de declarații cu privire la poluarea record a aerului inregistrată în București în noaptea de 1-2 martie.

”Am avut acest episod de poluare ca urmare a unui cumul de factori. În primul rând este vorba de arderile necontrolate din București și Ilfov. Au fost sesizări la 112, legate de un incendiu care a avut loc la Gara de Nord si incendii de vegetație si cauciuri care împreună au dus la aceste condiții. Aceste creșteri au început în jurul orei 21:00 (1 martie n.r.), vârful fiind atins în jurul orei 4 dimineața si scăzând odată cu primele ore ale dimineții”, a precizat Costel Alexe.

Acesta a adăugat ca oamenii nu ar trebui să creadă că poluarea a fost cauzată doar din cauza arderilor necontrolate, punctând faptul că sunt suspiciuni de activități industriale care se desfășoară mai ales noaptea și care dau în atmosferă cantități mari de poluanți. La nivelul județului Ilfov, inclusiv București, ar fi 115 firme autorizate pentru acest proces de ardere al deșeurilor, conform precizărilor făcute de ministrul Mediului în cadrul unei conferințe de presă.

Rețeaua națională a înregistrat depășiri de până la 8 ori ale particulelor în suspensie PM10 și depășiri foarte mari de NO2.

Indicele de Calitate a Aerului (ICA) măsurat de platforma independentă de măsurare a calităţii aerului din Bucureşti indica, la ora 10:00 (2 martie), depăşiri record, de peste 100 micrograme/mc, ale concentraţiilor de PM10 (pulberi în suspensie) în şapte din cele 11 puncte în care sunt amplasaţi senzori, arată datele aerlive.ro.

Astfel, zonele în care valorile de poluare cu PM10 erau peste limite sunt: Iuliu Maniu, Universitate, Moşilor, Piaţa Romană, Mihalache, Expoziţiei şi Băneasa Nord.

De asemenea, în alte patru zone (Piaţa Sudului, Timpuri Noi, 13 Septembrie şi Libertăţii), se înregistrau valori foarte crescute ale concentraţiilor de PM2.5, cuprinse între 77 micrograme/mc şi 92 micrograme/mc.

În tot acest timp, pe platforma calitateaer.ro, unde sunt publicate datele monitorizate prin Reţeaua Naţională de Monitorizarea a Calităţii Aerului, nu exista nicio alertă de calitate a aerului.

Indicele de calitate a aerului (ICA) atrage atenţia asupra spaţiilor cu probleme de calitate a aerului şi se determină pe baza concentraţiilor noxelor CO, NO2, SO2, PM2.5 şi PM10 înregistrate prin staţii de trafic şi urbane.

Sursa foto: SmerbyStudio / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri