Se împlinesc 43 de ani de la cutremurul din 1977, în urma căruia aproape 1.400 de bucureșteni au murit și zeci de mii de locuinţe au fost distruse. Astăzi, clădirile reprezintă în continuare principala problemă pe care o are România în cazul unui cutremur.

"Sunt mai multe aspecte. Pe partea de prevenire, din păcate nu am avansat mult pentru că prevenire înseamnă consolidarea clădirilor. Recent, la Guvern, am avut o întâlnire cu toți factorii implicați și acolo s-a discutat mai mult despre legislația actuală care permite consolidarea și care să ne ajute, eventual, prin modificarea ei, să facem acest lucru mai consistent și mai rapid”, a declarat, pentru Digi 24, Raed Arafat, șeful Departamentului de Situații de Urgență.

În prezent, în București mai sunt 840 de clădiri care prezintă risc seismic. Aproape jumătate dintre acestea au celebra bulină roșie. Adică, experții cred că se pot prăbuși la viitorul cutremur puternic și le consideră pericol public.

Potrivit informațiilor oficialie, pe strada Lipscani din Capitală există cele mai multe clădiri cu risc de prăbușire. Situația este similară și pe Calea Victoriei și Stradă Franceză. Autoritățile au declarat că conslidarea ar fi cea mai sigură soluție pentru că aceste clădiri să nu se prăbușească.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri