România are nevoie de păduri, pentru că acestea sunt un factor important pentru a respira aer curat în Bucureşti şi marile oraşe, a declarat sâmbătă ministrul interimar al Mediului, Costel Alexe, la lansarea campaniei "România plantează pentru mâine", care are a avut loc în Parcul Natural Văcăreşti.

"Ieri am dat startul celei mai ample campanii de împădurire din România: "O pădure cât o ţară" şi astăzi suntem în Parcul Natural Văcăreşti, împreună cu cei de la OMV Petrom, parteneri în această amplă campanie. Pe lângă cei 53 de milioane de puieţi pe care îi pune statul român la dispoziţia autorităţilor locale şi ONG-urilor, aş vrea să mulţumesc şi OMV pentru aceşti 1,5 de milioane de puieţi pe care îi vor planta în ţara noastră în următorii trei ani, ei alăturându-se în acest an campaniei prin plantarea a 500.000 de puieţi pe 100 de hectare", a spus Alexe, conform Agerpres.ro.

Acesta şi-a exprimat speranţa ca, împreună cu Asociaţia Parcului Natural Văcăreşti, să reuşească să ofere bucureştenilor cel mai mare parc urban din Europa.

"Avem atât de mare nevoie de păduri pentru că, dincolo de rolul de protecţie şi cel de recreere, sunt factori importanţi ca în Bucureşti şi în marile oraşe ale României să respirăm un aer curat, având în vedere tot mai desele episoade de poluare a aerului în ţara noastră şi mai ales în aceste aglomerări urbane. Mă bucur foarte mult că am făcut acest lucru în Parcul Natural Văcăreşti, care este administrat de Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate (ANANP), evident Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, şi sper că, împreună cu cei de la Asociaţia Parcului Natural Văcăreşti, să oferim bucureştenilor cel mai mare parc urban din Europa şi, după ce vom face planul de management şi vom implementa măsurile specifice, să avem un parc urban aşa cum merită Capitala României", a afirmat ministrul.

Întrebat dacă se poate face plantare într-o arie naţională protejată, Costel Alexe a răspuns că pentru această plantare există avizul ANANP, deoarece toţi trebuie să respecte legea.

"Este posibil pentru că suntem în Parcul Natural Văcăreşti, administrat de ANANP. Pentru această plantare avem avizul Şi ANANP şi al ANPM (Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului n.r), pentru că trebuie cu toţii în ţara asta să respectăm reglementările legale în vigoare. Această acţiune de plantare de azi corespunde ad literam reglementărilor legale în vigoare. Plantăm frasini, cireş sălbatic, măr sălbatic şi alte specii pe care colegii noştri de la Asociaţia Parcului Natural Văcăreşti le-au prevăzut. (...) I-am asigurat că le vom finanţa prin fonduri de la minister elaborarea planului de management şi sper ca într-un viitor foarte apropiat şi cei de la Asociaţie, împreună şi cu ceilalţi sponsori, să ofere bucureştenilor o oază verde într-un oraş foarte poluat", a mai spus ministrul interimar.

Pe de altă parte, acesta a precizat că într-un timp foarte scurt vor fi asigurate servici de pază pentru Parcul Văcăreşti, "pentru a nu mai avea evenimente nefericite aşa cum a fost incendiul de acum câteva săptămâni".

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a participat sâmbătă la lansarea campaniei "România plantează pentru mâine", care a avut loc în Parcul Natural Văcăreşti. Campania OMV Petrom se desfăşoară în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor şi şase ONG-uri de mediu.

OMV Petrom sprijină prin această iniţiativă Asociaţia Parc Natural Văcăreşti pentru împădurirea unei părţi din suprafaţa parcului care va fi şi prima pădure urbană din România.

Sâmbătă vor fi plantaţi 500 de puieţi forestieri (frasin, măr sălbatic, cireş sălbatic, gorun şi tei) pe 0,3 hectare, iar în toamnă vor fi plantaţi alţi 2.000 de puieţi forestieri, pe un hectar.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri