Gabriela Firea, a anunțat luni dimineață măsurile luate de Comandamentul de Urgență al Municipiului București în contextul epidemiei de coronavirus: suspendarea activității celor 14 teatre din subordine și a tuturor evenimentelor culturale și sportive în luna martie organizate de instituțiile și firmele din subordinea Primăriei București. Totodată, Firea a cerut Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, format din ministere și departamente guvernamentale, să închidă școlile și grădinițele pentru a limita răspândirea virusului.

”Noi nu putem impune Comitetului național, dar putem transmite această propunere”, a spus Firea. Ea a cerut în mod repetat închiderea școlilor și grădinițelor, subliniind că Primăria București nu poate lua această măsură, care este de competența Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, scrie G4Media.

Cine face parte din Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, organism condus de Raed Arafat (şeful Departamentului pentru situaţii de urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne):

1. Ministerul Afacerilor Interne
2. Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice
3. Ministerul Apărării Naţionale
4. Ministerul Finanţelor Publice
5. Ministerul Afacerilor Externe
6. Ministerul Sănătăţii
7. Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor
8. Ministerul Transporturilor
9. Ministerul Agriculturii
10. Ministerul Economiei și Energiei
11. Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice
12. Serviciul Român de Informaţii
13. Serviciul de Telecomunicaţii Speciale
14. Serviciul de Protecţie şi Pază
15. Secretariatul General al Guvernului
16. Cancelaria Primului-Ministru
17. Comisia Naţională pentru Controlul Activităţii Nucleare
18. Agenţia Nucleară şi pentru Deşeuri Radioactive
19. Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri