Curtea de Apel din București a decis să prelungească cu o lună, până pe 30 aprilie, perioada de restrângere a activității la cauzele urgente. Totodată, s-a dispus și suspendarea activității de lucru cu publicul.

”S-a suspendat activitatea de lucru cu publicul în perioada 13 martie 2020 – 30 aprilie 2020, atât la Registratura generală, cât şi la registraturile și arhivele celor nouă secții ale Curții de Apel București, înscrisurile urmând a fi depuse exclusiv prin intermediul mijloacelor de comunicare permise de lege (poștă, e-mail, fax)”, potrivit unui comunicat al Curții de Apel, conform G4Media.

De asemenea, cererile adresate de justițiabili pentru eliberarea de certificate, legalizări, copii de pe înscrisurile din dosare, cauțiuni, vor fi transmise prin fax, e-mail sau poștă (cu indicarea în cuprinsul cererii și a numărului de telefon), urmând a fi remise de instanţă, fie prin mijloacele de mai sus, fie prin programare în vederea ridicării la sediul instanţei. Cererile de restituire cauţiuni se vor trimite pe mailul/faxul fiecărei secţii, petenţii urmând a fi anunţaţi în legătură cu data programată pentru restituire.

Se vor acorda noi termene de judecată și se recomandă completelor de judecată să audieze persoanele în detenție în sistem de videoconferință, unde este posibil.

Noile măsuri adoptate de CAB vin la numai o zi după ce s-a decis restrângerea activității instanței până la 30 martie.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri