La Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II timpul de asteptare pentru a putea trece in cazul persoanelor care vin in tara a ajuns de cel puţin 120 de minute, din cauza verificărilor sistematice, astfel că procedurile pe fiecare persoană durează până la zece minute.

Conform aplicaţiei online de monitorizare a traficului la frontiere, de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, la PTF Nădlac II se aştepta luni, în jurul prânzului, cel puţin 120 de minute pe sensul de intrare în ţară. Controlul are loc aici pe şase artere, potrivit Agerpres.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad au declarat că "începând cu data de 15 martie, ora 21.00, în punctele de trecere a frontierei se fac verificări sistematice pentru toate persoanele care se prezintă la intrarea în ţară".

Măsura este luată în conformitate cu Hotărârea nr. 10 a CNSSU, conform căreia vor intra în autoizolare la domiciliu toate persoanele care sosesc în România din ţările unde sunt confirmate cel puţin 500 cazuri de infecţie cu noul coronavirus.

"Astfel, timpul de aşteptare, în anumite puncte de frontieră, a crescut ca urmare a faptului că procedurile care se efectuează în prezent necesită mai mult timp. Dacă până acum, în medie, formalităţile durau între 30 de secunde şi un minut pentru o persoană, în prezent aceste proceduri necesită între cinci şi zece minute", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Claudia Ardelean.

În judeţul Arad au fost înfiinţate cinci centre de carantină, iar luni se aflau în acestea 129 de persoane, în timp ce în izolare la domiciliu se aflau 104 cetăţeni.

Mai multe autocare cu romani veniţi din Germania, oprite

Mai multe autocare cu români sosiţi din Germania sunt oprite de câteva ore la intrarea în ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, pentru trierea medicală a pasagerilor. Autocarele au ajuns în cursul nopţii de duminică spre luni şi, în prezent, încă se află la frontieră.

Surse din cadrul PTF Nădlac II au declarat că pasagerii trebuie să urmeze procedurile de triere medicală, ulterior putând fi duşi în carantină. Ar fi vorba de câteva sute de pasageri din aproximativ 20 de autocare.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Arad nu au putut fi contactaţi pentru a oferi informaţii suplimentare.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri