Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) ar putea aproba, în şedinţa de luni, asigurarea condiţiilor de cazare permanentă în regim de urgenţă pentru persoane fără adăpost, precum şi suplimentarea numărului de locuri pentru victime ale violenţei domestice.

"Se aprobă Planul de acţiune pentru protejarea categoriilor vulnerabile expuse riscului de infectare cu SARS-CoV 2", prevede un proiect de hotărâre de pe ordinea de zi a şedinţei CGMB de luni.

Finanţarea măsurilor se asigură de la bugetul local.

Planul prevede mai multe măsuri cu termen de 10 zile de la adoptarea acestei hotărâri: asigurarea condiţiilor de cazare permanentă în regim de urgenţă pentru persoane fără adăpost; suplimentarea numărului de locuri disponibile pentru victimele violenţei domestice prin relocarea centrului într-un alt imobil; suplimentarea numărului de locuri destinate persoanelor adulte fără adăpost, femei, prin deschiderea unui nou centru de cazare permanentă, în regim de urgenţă; asigurarea unei mese calde pentru toate persoanele aparţinând grupurilor vulnerabile aflate pe raza municipiului Bucureşti.

Planul mai prevede: asigurarea permanenţei privind relaţia cu publicul, în vederea facilitării accesului la serviciile sociale acordate în regim de urgenţă; desemnarea Cantinei Sociale Griviţa ca punct permanent de preparare/servire/distrubuire a hranei calde pentru situaţii de urgenţă.

"Ca urmare a instituirii stării de urgenţă, precum şi măsurilor de prevenire dispuse de Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă în ceea ce priveşte limitarea infectării cu noul coronavirus şi având în vedere prevederile Legii asistenţei sociale nr. 292/2011 (...) administraţia publică locală are obligaţia să intervină pentru prevenirea, limitarea sau înlăturarea efectelor temporare sau permanente care pot influenţa starea de sănătate şi siguranţă a grupurilor vulnerabile", prevede referatul de aprobare al proiectului.

Conform sursei citate, excluderea socială în rândul grupurilor vulnerabile, în prezent, reprezintă un risc pentru sănătatea comunităţii şi poate genera apariţia unor focare care, pentru a putea fi ţinute sub control, va fi nevoie de alocarea unor resurse umane şi materiale considerabile.

Persoanele aparţinând categoriilor vulnerabile sunt: cele vârstnice, persoanele adulte încadrate în grad de handicap, cele fără adăpost, cele beneficiare ale venitului minim garantat, persoane inactive pe piaţa muncii, tinerii care părăsesc sistemul de protecţie a copilului, familii monoparantale, persoane de etnie romă, etc.

Pentru a asigura resursele necesare în vederea implementării proiectului Cantina Socială Griviţa situată pe Calea Griviţei nr. 216 va avea program non-stop.

Pe perioada menţinerii stării de urgenţă persoanele care se încadrează în tipurile de beneficiari pot accesa serviciile cantinei o dată pe zi, în intervalul luni-duminică.

La nivelul unităţii de asistenţă socială, persoanele vulnerabile vor beneficia de un meniu complet (felul I, felul II şi desert). Alocaţia de hrană pentru o persoană pe zi se stabileşte la 10 lei. Solicitanţii serviciilor vor completa un formulat tip.

Pentru persoanele nedeplasabile şi cele greu deplasabile, prin serviciile sociale organizate la nivelul DGASMB, se va asigura atât înregistrarea în proiect, cât şi transportarea alimentelor la domiciliul acestora, urmând ca solicitările să fie preluate prin intermediul TELVERDE 0800821218.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri