Episcopia Huşilor donează suma de 20.000 de euro Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui pentru achiziţionarea unui aparat de testare pentru depistarea noului coronavirus, au anunţat reprezentanţii instituţiei, scrie Agerpres.

Totodată, tot pentru a veni în sprijinul autorităţilor sanitare, Episcopia Huşilor pune la dispoziţia Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vaslui o autospecială care a fost primită anul trecut din partea Crucii Roşii Bavareze.

"Deoarece la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui nu există în prezent niciun aparat de testare pentru depistarea noului coronavirus Covid-19, Episcopia Huşilor, împreună cu mai mulţi binefăcători, prieteni ai Asociaţiei "Filantropia Ortodoxă" Huşi, se implică în demersul de achiziţionare a unui astfel de aparat, donând suma de 20.000 euro. Până în acest moment, prin intermediul Comitetului de sprijin comunitar, înfiinţat la nivelul Centrului Eparhial Huşi, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor urgente ale persoanelor care se află în carantină sau izolare la domiciliu, precum şi a vârstnicilor care sunt în imposibilitatea de a se deplasa sau care prezintă multiple afecţiuni cronice grave, au fost distribuite peste 1.500 de kilograme de alimente dar şi medicamente. Acţiunile vor continua în perioada următoare", a informat sâmbătă un comunicat de presă al Episcopiei Huşilor.

Şi o serie de agenţi economici din judeţ au sponsorizat în ultimele 24 de ore, cu diferite sume de bani, Spitalul Judeţean de Urgenţă, unitatea medicală reuşind să adune din donaţii peste 45.000 de euro.

De asemenea, omul de afaceri vasluian Constantin Duluţe a donat suma de 75.000 de dolari Spitalului de Urgenţă "Elena Beldiman" din Bârlad, în vederea achiziţionării unui aparat pentru testarea noului coronavirus.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri