În contextul pandemiei COVID-19, Virgil Popescu, ministrul Economiei, face un apel la calm în ceea ce privește cumpăraturile exagerate. De asemenea, amintește și de respectarea restricțiilor impuse.

Mai jos, regăsiți recomandările ministrului Economiei:

  • Stocurile de alimente sunt suficiente, nu este nevoie de cozi sau de cumpărături excesive.
  • Chiar dacă lucrurile se vor întâmpla ca în Maramureș și anume, să fie restricționată circulația pe timp de zi, se va permite totuși alimentarea.
  • Se creează o stare de panică în mijlocul oamenilor când rafturile sunt goale. În plus, nu există criză alimentară în România și nici în Europa.
  • Există culoare verzi în spațiul european, pentru aprovizionare.
  • Nu numai România, ci și întreaga Europă e dependentă de importurile din China (kiturile de testare, aterialele medicale). Europa s-a abandonat în brațele Chinei pentru materialele ieftine. Trebuie să ne trezim în al doisprezecelea ceas și să începem să producem materiale esențiale în România.
  • Este o epidemie/ o criză sanitară, care va produce și criză economică. Ca să depășim rapid lucrurile astea trebuie să respectăm restricțiile.
  • Oamenii încă nu au conștientizat marele pericol cu care se confruntă Europa și România. Se transmite foarte, foarte repede și foarte ușor, oamenii se îmbolnăvesc în ritm mare, cazurile ajung la bătrâni care nu pot să suporte boala, trebuie internați, numărul de internați va crește și spitalele vor fi paralizate, atunci va fi foarte grav.
  • Italia a greșit foarte mult, a ținut campionatul de fotbal, cu 50.000 de persoane, unele lângă altele.

Până astăzi, 23 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 576 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 576 de persoane confirmate pozitiv, 73 au fost declarate vindecate și externate (51 la Timișoara, 17 la București, 3 la Craiova, unul la Constanța și unul la Iași). Astăzi au fost înregistrate șapte decese pe teritoriul țării.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri