În ședința de guvern organizată astăzi, premierul și miniștrii au adus clarificări ordonanțelor de urgență adoptate până în prezent. Ioan Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, a declarat că opțiunea șomajului tehnic este finanțată din Programul Capital Uman, iar limita acestuia ajunge la aproximativ 300 de milioane de euro.

Șomajul tehnic face parte din Programul Capital Uman și are la dispoziție un fond de aproximativ 300 de milioane de euro.

Întrebat de către premierul Ludovic Orban dacă există posibilitatea prelungirii perioadei șomajului tehnic, ministrul Fondurilor Europene a declarat că se află în analiză această opțiune.

”Se poate prelungi perioada șomajului tehnic în funcție de problemele pe care le vom întâlni. Putem reprograma proiectele care nu sunt urgente și astfel, majorăm fondurile”, a declarat Boloș.

De asemenea, premierul Ludovic Orban a adăugat că procedura simplificată este de fapt plata, urmată de decontare.

”Ca să fie mai simplu pentru noi, întâi plătim și după, decontăm”, a spus premierul României.

De altfel, referitor la angajatori, ministrul Fondurilor Europene, împreună cu ministrul Muncii au clarificat faptul că rambursarea cheltuielilor de către Comisia Europeană este un proiect la care vor colabora strict Comisia Europeană, Ministerul Muncii și Ministerul Fondurilor Europene. Nu sunt implicați și angajatorii. Aceștia din urmă pot depune cererile la ANOFM începând cu 1 aprilie, așa cum era stabilit până în prezent.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri