Se lucrează deja la eșantionul pentru București, legat de testarea populației pentru COVID-19, și în câteva zile vor veni și testele, comandate atât de către Institutul Matei Balș, cât și de Primăria Capitalei și cele de sector. În același timp, nu încetăm să testăm cadrele medicale, odată la 14 zile, în special cei care lucrează în spitalele de boli infecțioase, a declarat Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, la Digi24.

"Bucureștiul este acum pe locul doi în țară ca număr de cazuri depistate, după Suceava. Doar ieri au fost anunțate alte 550 de persoane bolnave de COVID-19 și, de aceea, intreagă noastră atenție merge în direcția susținerii spitalelor, astfel încât toate cadele medicale să dispună de măsuri de protecție și să existe tratamente", a declarat Gabriela Firea.

Ea a adăugat că la Institutul Matei Balș au ajuns o parte dintre testele comandate pentru COVID-19, însă cele ale administrației nu, dar "cu siguranță vor veni". "Am făcut contracte cu două companii, una din Austria și altă din Belgia, și sunt teste certificate după toate normative internaționale, atât teste antigen, pe baza de exudat faringian și nazal, cât și teste anticorpi, cu analize de sânge".

Gabriela Firea: Există dificultăți în a cumpăra teste pentru COVID-19

"Ne-am dorit să facem această testare a populației Capitalei pentru că este poarta de intrare în țară și în fiecare zi vin sute de români care lucrează sau învață în străinătate. Nu s-a oprit acest val de români care se întoarce în țară și este normal. Cei care vin din zona roșie intră direct în carantină pentru 14 zile, iar cei care vin zona galbenă sau orice altă țară, intră în autoizolare timp de două săptămâni", a mai spus primarul Capitalei.

Gabriela Firea a subliniat însă că "nu pot înainta o dată pentru efectuarea testelor în București, pentru că nu este toată pregătirea realizată și depindem de mai multe insititutii și persoane. Există o dificultate în a achiziționa aceste teste, pentru că deja toate marile orașe din lume fac astfel de comenzi și este o presiune foarte mare pe companiile producătoare, care ne roagă să înțelegem aceste întârzieri".

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri