Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Bihor a luat decizia de a rechiziţiona hoteluri şi pensiuni de pe teritoriul judeţului, dat fiind faptul că spaţiile din actualele patru centre sunt pline, iar la apelul public pentru închirierea spaţiilor destinate carantinei nu a răspuns niciun operator hotelier.

Potrivit unui comunicat de presă remis de DSP Bihor, prefectul Dumitru Ţiplea a convocat şedinţa extraordinară a CJSU, pentru a pune în discuţie declanşarea procedurii de rechiziţionare a spaţiilor de cazare din judeţ (hoteluri şi pensiuni), în vederea obţinerii avizului Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, proiectul fiind în unanimitate de către membrii CJSU, scrie Agerpres.

Decizia are la bază faptul că, în ultimele zile, numărul bihorenilor care revin în ţară a crescut foarte mult, iar capacitatea de carantinare a judeţului a ajuns la limită, luni fiind carantinate 961 de persoane.

Conform comunicatului, hotărârea este motivată şi de ordinul secretarului de stat Raed Arafat, de sâmbătă, care prevede că, în situaţia epuizării locurilor stabilite de carantină, se vor face demersuri pentru contractarea unor spaţii noi, iar în cazul refuzului proprietarilor/administratorilor spaţiilor respective, se va proceda la rechiziţionarea acestora, conform legii.

"Menţionăm că apelul public lansat joi, 2 aprilie, de către Direcţia de Sănătate Publică Bihor, prin care operatorii hotelieri erau invitaţi să depună oferte pentru închirierea locaţiilor ca spaţii de carantină, nu s-a soldat cu niciun rezultat", se arată în comunicatul DSP Bihor.

Purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea, Laura Bondar, a declarat luni, pentru AGERPRES, că de sâmbătă dimineaţă, de la ora 8,00 până luni, la aceeaşi oră, au intrat în ţară, prin PTF Borş, 3.200 de persoane, cu 2.200 de autovehicule, iar prin PTF Nădlac II, au revenit în ţară, în acest week-end, în jur de 6.000 de persoane cu 1.800 de mijloace auto.

Potrivit DSP Bihor, luni, 2.299 de persoane sunt izolate la domiciliu, iar cinci persoane sunt vindecate. Duminică s-a înregistrat primul deces din judeţ, cauzat de coronavirus, la un bărbat de 70 de ani, internat în Secţia Pneumologie a Spitalului Orăşenesc Aleşd pe 26 martie, transferat la ATI Spitalul Municipal de Urgenţă Oradea pe 27 martie şi confirmat pozitiv cu COVID-19 pe 28 martie.

Sursa foto: Dragon Images / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri