Un tânăr din Blaj reîntors din străinătate şi ieşit, recent, dintr-un centru de carantină a fost amendat cu 20.000 de lei pentru că, fără a avea completată o declaraţie pe propria răspundere, s-a dus să bea "o bere la un prieten", devenind, în plus, şi recalcitrant faţă de forţele de ordine, a informat Jandarmeria Alba.

"În această perioadă de criză, cetăţenii invocă diverse motive pentru a nu sta acasă, aşa cum le recomandă autorităţile. Acesta a fost şi cazul unui bărbat de 30 de ani, din Blaj, reîntors nu de mult timp acasă, dintr-un centru de carantină. 'Mă duc la un prieten să beau o bere!' a fost scuza acestuia pentru a se deplasa de la domiciliu personal până la locuinţa prietenului său. Nu deţinea declaraţia pe proprie răspundere, aşa cum era normal, pentru a justifica orice deplasare în afara locuinţei/gospodăriei, iar echipajul mixt format din jandarmi şi poliţişti i-a cerut documentele de identitate. În acel moment, bărbatul a devenit recalcitrant şi neliniştit pentru că a fost oprit de către echipaj şi a început să se manifeste foarte violent faţă de forţele de ordine", a transmis Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) alba, potrivit Agerpres.

Tânărul a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 20.000 de lei. În Alba, judeţ în care au fost înregistrate, până vineri, 98 de cazuri de coronavirus, soldate cu patru decese, alţi patru oameni fiind declaraţi vindecaţi, se află în carantină 412 persoane, iar în izolare la domiciliu 932 persoane.

Potrivit Instituţiei Prefectului judeţul Alba, în ultimele 24 de ore, poliţiştii şi poliţiştii locali au aplicat 314 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea dispoziţiilor Ordonanţelor Militare, în valoare de 535.715 lei. Şi jandarmii au aplicat 11 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 31.000 de lei.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri