Poliţia Capitalei le cere cetăţenilor ca în perioada sărbătorilor de Florii şi de Paşte să respecte ordonanţele militare emise de autorităţi prin evitarea aglomeraţiilor şi păstrarea distanţei sociale, pentru a "nu transforma febra cumpărăturilor în alt fel de febră".

"Trecem cu toţii printr-o încercare, din care putem ieşi cu bine doar dacă respectăm regulile şi vom acţiona împreună. Pentru credincioşii ortodocşi urmează Floriile, iar pentru cei catolici sau din alte culte, Paştele. Pentru a vă proteja pe dumneavoastră, pentru a vă proteja familia, respectaţi Ordonanţele Militare şi păstraţi distanţarea socială şi evitaţi aglomeraţiile. Nu transformaţi febra cumpărăturilor în alt fel de febră. Respectaţi indicaţiile din magazine şi păstraţi distanţa. Respectaţi orarul de deplasare şi aveţi grijă de sănătatea dumneavoastră", arată Poliţia Capitalei, potrivit Agerpres.

Oamenii legii precizează că anul acesta trebuie să se renunţe la aprinderea de lumânări la cimitir "pentru cei dragi trecuţi în nefiinţă", explicând că accesul în cimitire este permis doar pentru oficierea slujbelor de înmormântare şi atunci cu respectarea numărului de 8 persoane, iar nerespectarea ordonanţelor militare se sancţionează cu amendă între 2.000 şi 10.000 de lei.

De asemenea, sursa citată menţionează că bisericile vor transmite oficierea slujbelor prin intermediul mass-media, dar şi online, iar echipajele de poliţie, jandarmerie şi poliţie locală se vor afla în proximitatea lăcaşelor de cult.

"Vă informăm că accesul este restricţionat în pădurea Băneasa, dar şi în alte zone cunoscute ca atractive pentru ieşirea la iarbă verde. Echipajele Brigăzii Rutiere, de ordine publică şi Jandarmeria călare vor supraveghea toate aceste zone, unde tradiţional se încing grătarele. Parcurile sunt şi rămân închise". precizează poliţiştii.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri