Klaus Iohannis, președintele României, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că Starea de Urgență se va prelungi în România cu încă 30 de zile.

”Nu există semne certe a scăderii ritmului pandemiei la nivel global. Dimpotrivă, numărul celor infectați, dar și al celor decedați cresc alert”, a declarat președintele.

Klaus Iohannis face apel la distanțarea socială și la respectarea măsurilor restrictive, acestea fiind cele care ne ajută să depășim această perioadă.

”Fără măsurile de izolare, ne-am fi confruntat cu o explozie a cazurilor pe care sistemul nostru medical nu ar fi suportat-o. Dragi români, pericolul nu a trecut! O relaxare a restricțiilor duce la o vertiginoasă creștere a cazurilor. Stați acasă”, a insistat Klaus Iohannis.

”Nu putem permite niciun pas înapoi, având în vedere transmiterea intracomunitară cu care ne confruntăm”, a adăugat președintele.

De asemenea, președintele a semnalat că vor fi necesare noi reglementări pentru funcționarea aparatului administrativ.

Școlile vor rămâne închise. În plus, guvernul va lua toate măsurile pentru securitatea alimentară a românilor, vor fi furnizate în continuare bunurile de strictă necesitate.

De altfel, vor fi plafonate prețurile pentru energie, gaze și chiar carburanți.

”Școlile rămân închise și se suspendă toate activitățile didactice care presupun prezența fizică. Am decis prin decretul emis că guvernul va lua toate măsurile ca să fie asigurată securitatea alimentară a cetățenilor prin continuarea producției, furnizării și transportului produselor. Se pot plafona prețurile la alimente de strictă necesitate, medicamente, utilități. Am adăugat în drecet o mențiune specială dacă se va constata o scădere a prețurilor la energie: în acest caz, guvernul va lua măsurile necesare ca scăderile să se reflecte în prețuri”, a precizat șeful statului.

Nu în ultimul rând, președintele României a transmis condoleanțe familiilor îndoliate. În plus, a mulțumit tuturor cadrelor medicale și celor aflați în linia întâi în lupta cu noul virus.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri