Peste 1,3 milioane de studenţi învăţau la facultăţile de tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor (IT&C) din Uniunea Europeană în anul 2018, iar fetele reprezentau doar 17% din numărul total al acestora, statele membre unde fetele au cea mai mare pondere fiind Belgia (37%) şi România (32%), arată datele publicate joi de Eurostat, potrivit Agerpres.

În contrast, fetele reprezentau mai puţin de 10% dintre studenţii de la IT&C în Olanda (8%) şi Luxemburg (9%).

Datele Eurostat mai arată că ponderea fetelor care studiază în aceste domeniu este mai mare la nivelele superioare de educaţie. De exemplu, 22% dintre studenţii înscrişi la doctorat în domeniul IT&C în UE erau fete. Cel mai bine la acest capitol stau Letonia şi Croaţia unde 47%, respectiv 43%, dintre studenţii înscrişi la doctorat în domeniul IT&C sunt fete.

Tot la nivelul UE, ponderea fetelor în rândul studenţilor înscrişi la masterat în domeniul IT&C era similară cu cea a studenţilor înscrişi la doctorat, 22%. Cele mai mari ponderi erau înregistrate în Estonia (36%), Bulgaria, Danemarca şi Romania (toate cu 35%), unde mai mult de o treime dintre studenţii înscrişi la masterat în domeniul IT&C erau fete.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri