Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat că la sfârșitul săptămânii viitoare s-ar putea ajunge la 14.000 de cazuri de infectare în România, dar că cifra depinde de modul în care au fost respectate regulile în perioada Paștelui.

"Eu cred că ne apropiem la sfârșitul săptămânii viitoare de acea cifră de 14.000 de cazuri pe care am prognozat-o. Poate fi depășită, pentru că zilele care urmează - mâine, poimâine, și zilele săptămânii următoare o să observăm dacă într-adevăr în perioada de Paște lumea a respectat măsurile", spus Alexandru Rafila.

In opinia sa, dacă va exista o creștere rapidă înseamnă că oamenii le-au respectat mai puțin. Dacă rămânem la acest număr de 400 - 500 zilnic înseamnă că măsurile și-au atins efectul.

Citeste articolul integral pe Digi24.

Alexandru Rafila, despre reluarea activității

Profesorul Alexandru Rafila a mai spus recent că este momentul în care trebuie gândită o strategie coerentă de reluare a activității.

"Există mai multe criterii care trebuie luate în considerare pentru această decizie. Există un set de criterii epidemiologice care se referă la scăderea susținută a numărului de cazuri noi, care trebuie să se petreacă într-o perioadă de minim 7-10 zile și bineînțeles că există și criterii de natură economică, care trebuie să fie considerate importante pentru că, până la urmă, economia e cea care susține sistemul de sănătate”, a declarat Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila mai susține că în țară există o lipsă de uniformitate a deciziilor la nivel central sau local.

"Se poate lua o decizie care nu trebuie să fie neapărat extinsă la nivel național, dar măcar la nivel local pentru județele care întrunesc criterii de admisibilitate, să se poată ridica o parte măsuri".

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri