Membrii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Iaşi au decis să organizeze curse speciale pentru vârstnici cu mijloacele de transport în comun.

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, a declarat că în urma şedinţei de joi, destinată luării unor măsuri suplimentare de prevenire a răspândirii pandemiei COVID-19 în municipiu, CLSU a decis ca aceste curse destinate vârstnicilor să circule în anumite intervale orare.

"Începând cu data de 4 mai Compania de Transport Public Iaşi va organiza curse speciale pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani între orele 9.00 şi 11.00. Accesul în aceste mijloace de transport public va fi permis doar persoanelor doar de peste 65 de ani. Pentru a fi recunoscute, aceste autobuze şi tramvaie vor fi marcate cu un autocolant de identificare. Accesul persoanelor cu vârsta peste 65 de ani în mijloacele de transport public se va face în limita locurilor disponibile pe scaune, pe baza buletinului de identitate, cărţii de identitate, cuponului de pensie sau cardului SeniorIS şi cu respectarea măsurilor de protecţie (mască şi mănuşi de protecţie", a declarat Chirica, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, cursele speciale pentru pensionari vor circula de luni până vineri inclusiv, câte patru autobuze pe traseele 5, 19, 20, 27, 28, 29, 30, 36, 41, 42, 43, 44, 46 şi 47. Pe traseul 52 vor fi disponibile trei autobuze. Pe traseele 23 şi 49 va circula câte un autobuz. Câte cinci tramvaie vor acoperi traseele 3, 6, 9 şi 11. Sâmbăta şi duminica, precum şi în zilele de sărbătoare legală, vor fi alocate câte trei autobuze pe traseele 19, 20, 27, 28, 29, 30, 36, 41, 42, 43, 44, 46 şi 47. Pe traseul 5 vor circula patru autobuze. Trei autobuze vor asigura transportul pe ruta 52. Traseele 23 şi 49 vor fi acoperite de câte un autobuz. Patru tramvaie vor circula pe traseele 3, 6, 9 şi 11.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri