Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a confirmat că după 15 mai se vor redeschide saloanele de înfrumusețare, însă acestea vor putea funcționa doar dacă angajații și clienții acceptă să respecte reguli noi.

"Ai nevoie de măsuri speciale pentru frizerii, pentru cosmetică. Nu poți nelimitat sa le ții închise, trebuie să-și reia activitatea, dar sub o formă nouă", a susținut Raed Arafat, scrie Ziare.com.

Acesta a explicat și câteva dintre regulile care vor fi impuse acestui tip de afacere.

  • "Posibil că nu vor avea zona de așteptare, trebuie să te programezi, te duci direct la programare, știi că ești așteptat.
  • Ai întârziat, vine altul în locul tău, nu stai și aștepti acolo. Te duci și te plimbi pe stradă o jumătate de oră și te întorci, nu stai acolo.
  • Zona de așteptare va deveni una sensibilă, va trebui sa nu mai existe temporar.

Trebuie să se înțeleagă că ne gândim cu colegii specialiști la acest domeniu, la măsuri punctuale, pe diferite domenii, care trebuie sa fie luate ca măsuri compensatorii la măsurile de relaxare", a adăugat Raed Arafat.

Șeful DSU a subliniat că există unele zone de activitate care nu se mai pot relua în formă cunoscută până acum, ci cu adaptări la noua situație creată de COVID-19.

"Dacă începem și insistăm că vrem să mergem la restaurante, vrem să deschidem restaurantele, totul din 15 mai, clar că s-ar putea să scape de sub control treaba. Nimeni nu zice că nu se vor deschide restaurantele, dar nimeni nu zice că se vor deschide din 15 mai. Nimeni nu zice că se vor redeschide cum au fost înainte, vor fi adaptări pentru fiecare lucru.
Cinematografele, teatrele s-ar putea să nu se deschidă de la început, să se deschidă mai târziu, când vedem că răspândirea este totuși sub control", a mai menționat secretarul de stat.

Măsuri de protecție în hoteluri

Hotelurile de la mare așteaptă deschiderea sezonului și pregătesc o serie de modificări astfel încât turiștii care vin să se simtă în siguranță.

Aceștia vor mânca în serii în hotelurile care nu dispun de spații suficient de largi, pentru a se evita aglomerațiile din restaurante, la o masă va sta doar o singură familie, șezlongurile vor fi depărtate și igienizate după fiecare folosire, iar saltelele ar putea să dispară de pe plajă. Camerele vor fi igienizate la schimbul de turiști, cameristele vor purta măști și mănuși, în vreme ce cazarea se va face preponderent online, pentru a evita statul la coadă la recepție, unde se vor trasa linii de demarcare, potrivit Organizației Patronale Mamaia Constanța (OPMCTA).

În ceea ce privește alimentația publică, hotelierii iau în considerare operarea teraselor, motiv pentru care complexele mari, cu terase pe măsură, vor fi avantajate.

Coronavirus în România

Până la 30 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 12.240 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 4.017 au fost declarate vindecate și externate.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 262 de noi cazuri de îmbolnăvire, astfel încât bilanțul în România a ajuns la 12.240 de cazuri.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri