Ministrul Educației, Monica Anisie, vrea ca până în toamnă să nu mai existe niciun copil care să nu aibă acces la tehnologie, pentru a putea participa la cursurile online în cazul în care criza generată de COVID-19 va împinge autoritățile să închidă școlile, conform unui interviu oferit pentru Observator.

”Dacă, doamne ferește, ne vom întâlni cu aceeași situație pe care o avem și în septembrie, să nu mai existe ce este astăzi. Am fost puși într-o situație cu care România nu s-a mai întâlnit, nimeni în lume nu s-a mai întâlnit. Prin urmare a trebuit să luăm măsuri într-un moment de criză. Propun ca pentru toamnă să nu mai existe niciun copil care să nu aibă acces la tehnologie. La învățare asistată de tehnologie”, precizează ministrul Educației în cadrul interviului.

Aceasta precizează că Ministrul Educației va pregăti și lecții filmate, pe care speră să le finalizeze până în toamnă, pentru toate clasele.

”Foarte greu am putut să identificăm spațiile unde putem filma. Sperăm că odată cu momentul acesta în care nu vom mai avea stare de urgență să putem să ne întâlnim și să realizăm aceste filmări”, a adăugat ministrul.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că școlile nu se vor mai deschide în acest an de învățământ

El a informat că anul şcolar se va încheia pe 12 iunie, până atunci continuând formele de învăţământ la distanţă şi că şcolile se vor redeschide în septembrie.

"S-a decis astăzi ca, pentru majoritatea elevilor, în acest an şcolar, grădiniţele, şcolile şi universităţile să nu se mai redeschidă. Nu se vor întoarce elevul, studentul, fizic, la cursuri", a spus şeful statului într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni, după o şedinţă privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19 cu premierul Ludovic Orban, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Şeful statului a precizat că elevii din clasele terminale vor putea reveni la şcoală după 2 iunie pentru a se pregăti pentru examenele naţionale.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri