Zece oameni din județul Iași au murit după ce au băut spirt contrafăcut. Anchetatorii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, pentru că l-au identificat pe producătorul alcoolului. Sunt percheziții la firma la care a fost produs spirtul, scrie Digi24.ro.

Decesele au început să apară în luna aprilie, iar procurorii au deschis un dosar penal. Au reușit să facă destul de greu legătura între moartea oamenilor și producătorul spirtului. Acum spun că au date clare că acest producător, din județul Ilfov ar fi folosit, în loc de alcool etilic, alcool metilic, mult mai ieftin. Acesta ar fi fost folosit și într-o concentrație foarte mare.

Decesele le-au atras atenția medicilor cu atât mai mult cu cât 4 dintre ele erau dintr-o singură localitate, Stolniceni Prăjescu. Toți băuseră alcoolul respectiv.

Citește și Avertismentul profesorului Alexandru Rafila: ce nu trebuie să cumpere românii de pe Internet!

Poliţiştii ieşeni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, au desfăşurat patru percheziţii domiciliare, în cadrul dosarului penal în care se efectuează cercetări pentru ucidere din culpă a zece persoane, înşelăciune şi falsificarea sau substituirea de alimente sau alte produse.

Potrivit al IPJ Iaşi, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi şi Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Iaşi, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, au desfăşurat duminică patru percheziţii domiciliare şi la sediile unor societăţi comerciale, din municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, înşelăciune şi falsificarea sau substituirea de alimente sau alte produse.

Sursa foto: Photo by Olga Kononenko on Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri