Ion Chicu, premierul Republicii Moldova, a declarat ca medicii care ajung în țară pentru a ajuta cadrele medicale moldovene în lupta cu noul coronavirus vor putea să învețe de la specialiștii moldoveni cum trebuie să procedeze, scrie TV8.md.

De ce spun „schimb de experienta”? Da, în primul rând, medicii români îi ajută pe medicii noștri, dar, pe de altă parte, vreau să menționez profesionalismul excepțional al medicilor noștri care au ajutat și continuă să ajute la tratarea persoanelor infectate cu acest virus. Rata deceselor în Republica Moldova din cauza coronavirusului este de 3%. Rata globală este 7%, iar în România - 5,7%. În Republica Moldova este cea mai mică din regiune. De aceea, trebuie să ne mândrim cu profesionalismul medicilor moldoveni. Toți care vin la noi să ne ajute au și oportunitatea să învețe de la medicii noștri cum se tratează asemenea boli", a spus Ion Chicu, arata TV8.md.

O echipa compusă din 42 de medici și asistenți medicali din cadrul Ministerului Apărării Naționale (MApN) și Ministerului Sănătății a plecat, joi, în Republica Moldova pentru a completa echipele medicale din țara vecină, în contextul pandemiei de Coronavirus.

MApN trimite în Republica Moldova 10 sisteme de izolare și transport al personalului contaminat cu agenți biologici, echipamente care vor fi donate la finalul misiunii.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, în urmă cu câteva zile, că România va trimite în Republica Moldova o echipă de medici şi personal medical, dar şi materiale de protecţie.

„În Republica Moldova situaţia este complicată şi România, care se consideră un partener extrem de important - credem noi că cel mai important al Republicii Moldova -, va pregăti şi va implementa în câteva zile două măsuri importante: prima - o echipă de medici şi personal medical se va deplasa în Republica Moldova pentru a ajuta spitalele de acolo, pentru a ajuta personalul medical şi medicii de acolo să facă faţă mai bine acestei epidemii; o a doua acţiune va consta în trimiterea de măşti şi materiale sanitare, materiale de protecţie, ba chiar medicamente din rezerva noastră în Republica Moldova pentru a ajuta cetăţenii de acolo să treacă mai uşor peste această epidemie", a spus şeful statului, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri