Un convoi de 20 de camioane cu echipamente sanitare oferite de România Republicii Moldova pentru sprijinirea în lupta împotriva epidemiei de COVID-19 va pleca miercuri dimineaţa din Piaţa Victoriei, în prezenţa premierului Ludovic Orban.

În urmă cu 30 de ani a avut loc trecere liberă a Prutului, a frontierei dintre România şi fosta Uniune Sovietică, o manifestaţie cunoscută sub numele de 'Podul de Flori', manifestaţie la care au participat peste un milion de români de pe ambele maluri ale Prutului şi care a fost simbolul legăturilor puternice de fraternitate, simbolul legăturilor puternice de-a lungul istoriei dintre românii de pe ambele maluri ale Prutului. Astăzi, când aniversăm 30 de ani de la acest moment simbolic, cu o încărcătură istorică şi afectivă puternică, Guvernul României face un gest umanitar, de solidaritate pentru cetăţenii Republicii Moldova, pentru sistemul de sănătate din Republica Moldova, pentru a putea să-i ajutăm pe fraţii noştri de peste Prut într-o situaţie dificilă, a spus Ludovic Orban.

"Guvernul României donează către cetăţenii din Republica Moldova 500.000 de măşti FFP 2, care sunt necesare pentru spitalele din Republica Moldova, donăm 25.000 de combinezoane, 200.000 de măşti, medicamente - 1.200 de flacoane de Plaquenil şi 1.600 de flacoane de kaletra, care pot să asigure tratamentul pentru un număr dublu faţă numărul de cetăţeni din Basarabia care sunt infectaţi cu COVID şi, de asemenea, vom completa cantităţile necesare pe măsură ce va fi absolut necesară completarea acestor cantităţi. De asemenea, sunt cantităţi de biocide, 25 de mii de litri de biocide, de asemenea peste 45.000 de litri de flacoane de spirt, viziere, ochelari, lucruri care sunt necesare pentru a asigura protecţia personalului de sănătate. Acest gest de umanitate şi de solidaritate vine după gestul pe care l-am făcut săptămâna trecută, în care peste 50 de medici şi cadre medicale se găsesc în Republica Moldova, în spitale din Chişinău, Bălţi şi Cahul, şi participă alături de cadrele medicale din Basarabia la efortul de tratare a pacienţilor care sunt infectaţi cu COVID-19", a mai precizat Orban.

"Mulţumesc Ministerului Sănătăţii, Ministerului de Interne, Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Deplasarea acestor echipamente, materiale şi medicamente se va face în cursul zilei de astăzi, cele 20 de camioane aparţinând Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi Armatei vor ajunge la Iaşi. În cursul zilei de mâine, probabil în jurul orei 9,00 - 9,30, camioanele vor trece Prutul. Această donaţie va fi însoţită de domnul ministrul Vela, ministrul Afacerilor Interne, de domnul ministru Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, şi, de asemenea, de şeful Departamentului pentru Relaţia cu Republica Moldova, doamna secretar de stat Ana Guţu. Cred că este un gest firesc pe care-l facem şi sper să nu încerce unii să exploateze politic acest gest făcut pentru fraţii noştri de peste Prut, pentru cetăţenii Republicii Moldova", a conchis premierul României.

Potrivit unei informări a Guvernului, convoiul format din 20 de camioane se va deplasa din rondul din Piaţa Victoriei în direcţia DN1, pe Bulevardul Aviatorilor, scrie Agerpres.

Alături de premier, la eveniment urmează să mai ia parte ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, şi şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Dan-Paul Iamandi.

Guvernul a aprobat în şedinţa de săptămâna trecută acordarea unui ajutor umanitar pentru Republica Moldova în valoare de 16,5 milioane de lei, sub forma unor materiale sanitare necesare pentru a face faţă eforturilor de limitare a răspândirii infecţiei cu coronavirus.

"În şedinţa de guvern de astăzi a fost adoptată o hotărâre de guvern, aşa cum Guvernul Orban a promis, pentru ajutor umanitar pentru Republica Moldova, pentru fraţii noştri din Basarabia, pentru a face faţă crizei răspândirii infecţiilor cu coronavirus în ţara vecină, respectiv un ajutor umanitar în valoare de 16,5 milioane de lei, sub forma unor materiale sanitare necesare pentru a face faţă eforturilor de limitare a răspândirii infecţiilor cu coronavirus", a declarat şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, joia trecută, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri